Més de 3.000 dones ateses als Punts d'Informació i Atenció a les Dones

|

Els Punts d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) han atès a 1.777 noves dones durant l'any 2009, i l'Equip d'Atenció a les Dones, un total de 534. El Pla Municipal contra la violència vers les dones és l'eina de treball per fer de Barcelona una ciutat lliure de violència masclista.

Aquests punts s'han consolidat com a serveis de proximitat, ja que són presents a tots els districtes de la ciutat i han atès a un total de 3.130 dones durant el 2009, un 6% més que l'any anterior.

D'aquestes, les dones ateses per primera vegada han estat 1.777, el que suposa un increment d'un 1% respecte del 2008. Així ho mostra l'informa de balanç dels serveis i recursos en matèria de violència masclista durant el 2009, que ha presentat la regidora de Dona i Joventut, Elsa Blasco.

A més, com a reforç a la tasca que realitzen els PIAD, aquest últim any han posat en marxa el servei d'acompanyament psicològic, per tal de donar suport a les dones en situacions d'especial vulnerabilitat.

Pel que fa a l'Equip d'Atenció a les Dones (EAD), el 2009 s'han atès 1.106 dones, de les quals 534 eren usuàries del servei per primera vegada, el que suposa un increment del 6 i el 3%, respectivament.

Aquest servei representa la porta d'entrada al dispositiu públic d'atenció especialitzada per a l'atenció i protecció de les dones i els seus fills que pateixen violència masclista, oferint-los una atenció integral.

En aquest sentit, el Servei d'Atenció a Nens i Nenes que han patit violència de gènere en l'àmbit familiar (SAN) ha atès 227 persones, de les quals 136 eren menors i 91 mares, el que suposen 91 unitats familiars. A més, un total de 127 dones i els seus infants han requerit recursos d'acolliment.

D'altra banda, respecte a la demanda de l'any 2008, al llarg de l'últim any els tallers de prevenció de relacions abusives per adolescents i joves han augmentat un 47,5%.

Més informació

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH