Company José Luis, parla'ns clar

Redacció Catalunyapress

Té broma que aquest cap de setmana s'estreni una nova versió de Robin Hood (la de Russell Crowe), aquest que diuen que robava als rics per donar-s'ho als pobres.

Tu ho has dit avui (extrec del teu discurs, que adjunto): "Són els mateixos que res han tingut a veure amb (...) la crisi (...) els que han sofert les seves conseqüències. I són, ara, els que majoritàriament han de contribuir als esforços necessaris per corregir els efectes de la crisi."

O sigui, Robin Hood, però a l'inrevés: llevar-s'ho als (pobres) 'currantes' perquè els rics no paguin les conseqüències de la seva rampinya.

No, no m'ha agradat que em vulguis baixar el sou un 5% aquest any. Un sou que no, no tinc segur, perquè, com a interí que sóc, m'hauré de sotmetre pròximament a un procés de selecció que determinarà si conservo o no la meva ocupació. I com jo, i en condicions de major inseguretat, ens trobem centenars de milers d'empleats públics, els anomenats "funcionaris", que en la seva majoria no som tals.

Rellegeixo el teu discurs, i el que pitjor em va sentar és que no ens parlis amb total claredat. Si, ho dius entre línies:

1. "els empresaris que han vist frustrades o reduïdes les seves aspiracions han pagat amb escreix el seu peatge en aquesta crisi. No és a ells als quals cal demandar solidaritat, sinó al revés, oferir-la-hi". Hem de ser solidaris amb els empresaris que han guanyat menys del que esperaven (que en molts casos ha estat molt), a ells no se'ls pot demanar ni un euro, al contrari, cal donar-los més. Aquest és l'axioma número 1.

2. "Ho necessitem per reforçar la confiança en la nostra economia, per mantenir entre nosaltres als inversors". Si, el capital amenaça, utilitzant els seus intermediaris: l'ECOFIN, Obama (Què et va dir Barack anit, José Luis?) o directament, amb els seus xantatges en forma de baixades de borsa (tu mateix et vas escandalitzar d'això la setmana passada!). Si no fas el que diuen, ho pagarem car. Axioma número 2.

Però no em serveix l'entre "línies". Sigues honest, com sempre ho has estat i digues que ens has de reduir els ingressos als treballadors/es públics, als pensionistes, a les futures mares perquè et volen obligar a això.

Digues-nos que si hi ha una alternativa: plantar clara als quals han provocat la crisi i damunt ens la volen fer pagar. Digues-nos que per a això ens necessites. José Luis: en això si estaré una vegada més al teu costat, fins a les últimes conseqüències.

No crec que estiguem sols, molts ens recolzaran a Espanya i crec que també a Grècia (fa alguns dies algú deia que "ens volien fer un grec": han trigat menys del que em temia). I segur que en tota Europa també tindrem suports, per allò de les "barbes del veí".

Desafiem els axiomes, aconseguim el que fa falta d'una forma justa, amb mesures que facin contribuir més als quals més han guanyat, abans i durant la crisi. Ah, i que els responsables paguin (no només amb euros) per la seva cobdícia insensata.

Si no, doncs no ens podrem quedar callats , haurem de dir el que pensem, al carrer i on faci falta, i ens apuntarem a grups del facebook com "NO a la baixada dels nostres sous: PAGAR LA CRISI? NO AMB EL MEU SALARI!"

Estic segur que un altre món (més just) és possible. I crec que tu també ho estàs, encara que (ara) no ho diguis.

Una abraçada, José Luis

Toni Mantis
Militant socialista
Blog de Toni Mantis

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH