Abertis: diversificar per guanyar

|

CatalunyaPress.- Abertis avança al costat de la recuperació econòmica. El Grup que presideix Salvador Alemany ha aconseguit uns benefici net de 120 milions d'euros el primer trimestre, el que  suposa un 5,6% més que en el mateix període de l'any anterior.

Abertis ha aconseguit mantenir en un període de dificultat les grans línies del seu model de negoci (diversificació sectorial i geogràfica) al costat de la capacitat de generació de caixa, les despeses financeres continguts i el control sobre l'evolució dels costos operatius, a més del reforç del perímetre.

Un dels grans motius que expliquen la millora en els resultats és la recuperació del tràfic en les autopistes de Sanef, a França i Xile. Però altres negocis, com el desplegament de la TDT i la bona evolució del sector del satèl·lit, fan concloure a la direcció d'Abertis que la diversificació ha estat positiva per als resultats.

Així, del total d'ingressos, un 71% es genera en l'activitat d'autopistes, mentre que un 18% correspon al sector d'infraestructures de telecomunicacions i un 6% al d'aeroports. El sector d'aparcaments aporta un 4%, mentre que parcs logístics, un 1%.

Balanç i inversions

Els actius totals d'Abertis assoleixen a 31 de març de 2010 els 25.110 milions d'euros i el patrimoni net és de 5.332 milions d'euros. Les inversions del Grup en aquest període ascendeixen a 81 milions d'euros, dels que 61 milions d'euros (un 76%) es van destinar a expansió orgànica i 20 milions d'euros, a inversió operativa. En el primer trimestre de 2010 no es comptabilitza cap impacte derivat del Paquet Vert signat per Sanef amb el Govern francès.

Entre les inversions en expansió en autopistes (46 milions d'euros) destaquen les dutes a terme per Acesa (ampliació de les autopistes AP-7 i C-32) i per Sanef (noves construccions i ampliació de carrils); mentre que en telecomunicacions (9 milions d'euros) corresponen al desplegament de la TDT i a les construccions del satèl·lit Hispasat 1I per part d'Hispasat.

En aparcaments, les inversions en expansió es dirigeixen principalment al creixement de Saba a Itàlia, mentre que en parcs logístics, als treballs de construcció dels parcs de Xile i Portugal. En aeroports, corresponen principalment a treballs de millora en l'aeroport de Belfast.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH