El canal "Catalunya" del portal Gencat es renova

|

El canal "Catalunya" del gencat (www.gencat.cat/catalunya) s'ha posat al dia per oferir d'una manera més visible i fàcil la realitat i la diversitat del país. Per aconseguir-ho, s'han introduït més elements multimèdia i s'ha canviat la distribució dels continguts per fer-los més visibles i fàcils d'utilitzar que en la versió anterior.

A més com a novetat, l'espai "Catalunya" del portal de la Generalitat de Catalunya inclou, de manera permanent, eines de servei distribuïdes a les diferents planes, com ara el temps, el trànsit, el transport públic. A més, també ofereix informació estadística del país amb dades sobre demografia, situació econòmica o social, entre d'altres, que ajuden a contextualitzar el global de la informació subministrada i els continguts de cada apartat.

El portal web de la Generalitat (www.gencat.cat) té per objectius explicar els principals trets del país i donar informació i serveis als ciutadans. El 2009, el gencat va rebre més de 154 milions de visites, un 12,96% més que l'any anterior i un 275,30% més que el 2005, quan es va iniciar la renovació d'aquest lloc web.

Aquest any, a més s'ha actualitzat i millorat el canal "Serveis" amb la posada en marxa de l'Oficina Virtual de Tràmits (OVT) i el cercador d'equipaments. Recentment, també s'han posat en marxa, entre d'altres, l'espai d'aplicacions i webs per a mòbils, l'ampliació dels serveis de la Guia de Catalunya i l'espai "Monogràfics" amb webs temàtiques d'interès general. Per tal de garantir la transparència i la igualtat d'oportunitats, s'han activat nous portals com "Construïm Catalunya" i "Eines contra la crisi".

La web es configura amb un menú superior, que permet navegar per conèixer les principals característiques de Catalunya classificats en diferents apartats:


Conèixer
: hi figuren les principals dades sobre Catalunya com el territori, la població, la cultura, la llengua, l'organització política i les principals dades econòmiques.

Experimentar: en aquest apartat es poden conèixer els elements destacats de la cultura catalana (la gastronomia, la natura i els esports, així com també rutes per Catalunya).

Visitar: indica com trobar adreces d'interès, on buscar allotjament, museus a visitar o activitats que es realitzen.

Viure i treballar
: es donen indicacions per a les persones que volen venir a viure i treballar a Catalunya.

Estudiar:
s'informa sobre les universitats catalanes, sobre el sistema universitari, les beques i ajuts que s'hi atorguen, etc.

Invertir i fer negocis: orienta sobre com fer negocis a Catalunya, les oportunitats de negoci i les principals raons per invertir-hi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH