L'estació de La Sagrera acollirà visites guiades

|

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques oferirà a partir d'avui, 7 de maig, visites guiades a l'estació de l'L9/L10 de La Sagrera, perquè la ciutadania conegui de primera mà el nou servei i les singularitats de la línia.

Així, abans de la seva posada en marxa, prevista per a l'estiu, els veïns, escolars, professionals i particulars que ho desitgin, podran recórrer els diferents espais d'aquesta estació, que funcionarà com un potent nus de connexió que enllaçarà l'L9/L10 amb l'L1 i l'L5 inicialment i, més endavant, amb Rodalies i l'L4.

Des de l'estiu passat, el Govern organitza visites guiades a diferents estacions de la línia per oferir la possibilitat de conèixer les noves infraestructures abans de la seva estrena. Així, primer es van organitzar a l'estació de Fondo de Santa Coloma de Gramenet i, un cop aquest tram es va posar en servei, les visites guiades es van traslladar a l'estació de La Salut de Badalona, que va acollir-les tot l'hivern. Entre les dues estacions, unes 12.000 persones han fet la visita guiada.

Visites guiades de dijous a diumenge


Aquesta activitat es dirigeix especialment als veïns, escolars, professionals, col?lectius i particulars que estiguin interessats en viure de primera mà aquesta experiència i vulguin conèixer d'una manera didàctica les particularitats d'aquesta infraestructura.

Les visites es duran a terme de dijous a diumenge. L'horari de dijous i divendres és de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores, mentre que els caps de setmana l'horari és de, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. Les visites es faran en grups de 25 persones aproximadament, i tindran una durada d'uns 40 minuts. Durant aquest temps, un guia, amb l'ajut de panells informatius, maquetes i audiovisuals, explicarà les característiques, el procés constructiu i les diferents tipologies d'estacions d'aquesta nova infraestructura.

Les reserves es podran fer via telefònica o per internet, al telèfon 93 520 87 13 o adreçant un e-mail a visitaL9@Linia9.cat.

La Sagrera, nus de connexió amb Barcelona

L'estació de la Sagrera serà un important nus de comunicació de Barcelona, atès que permetrà la correspondència entre l'L9/L10, L1, L5, i, en el futur, Rodalies i L4.

L'estació de La Sagrera que s'estrenarà a l'estiu, juntament a la d'Onze de Setembre, pertany al tram de túnel que en el futur s'utilitzarà per a l'L4, però que inicialment donarà servei a l'L9/L10, amb l'objectiu de facilitar la connexió amb altres línies de Metro i Rodalies de Barcelona, amb Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

En aquest sentit, l'estrena d'aquesta estació comportarà una millora substancial pel que fa a l'accessibilitat a la capital des de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, atès que en aquesta estació es podrà connectar inicialment amb l'L1 i l'L5 de Metro. Pel que fa a Rodalies, es preveu que a finals d'any finalitzin les obres d'execució de la nova estació de La Sagrera que actualment està executant l'Adif. Més endavant, quan es posi en servei el tram de túnel pròpiament de l'L9/L10, aquesta estació passarà a donar servei a l'L4.

L'estació de La Sagrera és molt diferent a les estacions que ja estan en servei. Aquesta estació és de pou rectangular de 38 metres de llarg i 19 metres d'ample. L'accés des del vestíbul fins a les andanes es fa mitjançant escales mecàniques i dos ascensors per a persones amb mobilitat reduïda.

El punt de trobada per l'inici de les visites el vestíbul de l'L5 a La Sagrera per l'accés situat al xamfrà entre l'avinguda Meridiana i el carrer Felip II, des d'on s'accedirà al vestíbul de l'L9/L10. Des d'aquí, la visita inclou diverses parades al llarg dels diferents nivells de l'estació: accés, vestíbul, preandana i andana. Així, els visitants podran endinsar-se progressivament en la línia, mitjançant els diferents espais, instal?lacions i material gràfic.

La visita comença a l'accés, on el guia n'explicarà el funcionament. La primera parada que farà el grup serà al vestíbul, on es podrà veure una maqueta de la tuneladora, material de l'obra i es projectarà un vídeo amb dades generals sobre l'L9/L10.

Després d'aquesta parada, els visitants es desplaçaran mitjançant les escales mecàniques fins a la preandana on podran observar una maqueta d'una estació tipus pou de l'L9/L10. En aquest punt el guia explicarà les característiques de les diferents tipologies d'estacions que hi ha a la línia. Posteriorment, el grup es desplaçarà fins a l'andana on s'explicaran les característiques dels túnels de l'L9/L10, així com el funcionament dels trens automàtics i de les mampares de seguretat.

La Sagrera i Onze de Setembre, en servei a l'estiu

El passat mes d'abril es van posar en servei tres estacions del ramal de Badalona i una de Barcelona, que es van afegir a les cinc estacions que estan en servei des del passat mes de desembre del ramal de Santa Coloma de Gramenet.

Les properes estacions que s'estrenaran seran les de La Sagrera i Onze de Setembre aquest estiu.

Les obres d'estructura, arquitectura interior i instal?lacions d'aquestes dues estacions ja estan acabades, i els treballs se centren en fer les proves del sistema de conducció automàtica, que ja s'ha implantat a Santa Coloma de Gramenet i Badalona

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH