Licitades les obres de reforma del passeig marítim

|

El Ministeri de Medi ambient, Medi Rural i Marí ha licitat les obres de reforma del passeig marítim de Colera (Girona). L'import previst per a la realització d'aquestes obres és d'1.414.530 euros i el termini previst és de cinc mesos.

El passeig marítim de Colera té una longitud de 175 metres es va construir en la dècada dels 70, no havent estat objecte de cap treball de millora des de llavors, per la qual cosa no s'adapta a les necessitats actuals de la demanda turística ni compleix amb la normativa d'accessibilitat per a persones discapacitades. D'altra banda, en l'extrem nord del passeig existeix una concessió en desús amb un edifici la demolició del qual permetrà la recuperació de més de 200 metres quadrats de domini públic marítim-terrestre.

La reforma del passeig permetrà potenciar la peatonalització, suprimir les barreres arquitectòniques, recuperar superfície de platja i modernitzar les instal·lacions i serveis existents. El passeig resultant tindrà una longitud de 175 metres i una amplària mitjana de 18 metres.

Les obres a executar comprenen dues fases: La primera fase comprèn la demolició de tots els serveis i infraestructures existents en l'actual passeig, moviment de terres, explanación i pavimentació de vials i zones per als vianants, així com construcció del nou mur que delimitarà el passeig. També s'inclou la reposició dels serveis de clavegueram, aigua potable, reg, electricitat soterrada, telefonia i enllumenat públic, i finalment, la instal·lació de mobiliari urbà i jardineria.

La segona fase se centra, fonamentalment, en la demolició de l'antic Hostal Tocamar i en la neteja i posterior restauració ambiental de l'espai resultant.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol que en col·laboració amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades, duu a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i per facilitar l'ús i gaudiment de la costa a tots els ciutadans.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH