El Departament d'Agricultura promou la innovació en la gestió de purins

|

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat els ajuts destinats a l'execució de projectes de millora de la gestió mediambiental de les explotacions porcines 2010, i n'ha aprovat les corresponents bases reguladores.

L'objecte de l'ajut és promoure el desenvolupament de sistemes innovadors de gestió de purins procedents de les explotacions porcines, respectuosos i compatibles amb la protecció del medi ambient, que evitin consums ineficients d'energia, que contemplin una visió integral de valorització i desenvolupament de millors tècniques disponibles en l'aplicació de purins. Els projectes han d'incloure la participació d'explotacions agràries, o empreses gestores, de manera que es dugui a terme una gestió i valorització de purins innovadora des del punt de vista tecnològic, econòmic i mediambiental, i que integrin les Millors Tècniques Disponibles (MTD) en l'aplicació de purins.

Entre les activitats subvencionables es troben: l'adquisició de maquinària necessària per a una millor gestió dels purins que permeti la incorporació adequada al sòl, els equips de seguiment i control del purí, així com la implantació de les MTD a les explotacions.

L'ajut té caràcter de subvenció directa. El percentatge d'ajut no pot ser superior al 37,5% de l'import de la inversió subvencionable en zones desfavorides i al 30% en la resta de zones. L'import màxim de l'ajut no pot superar els 200.000 ? per beneficiari.

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les associacions, organitzacions i agrupacions de titulars d'explotacions porcines i altres figures equivalents degudament constituïdes, així com els titulars de plans conjunts de gestió de dejeccions ramaderes, i totes aquestes figures associatives han d'estar integrades per un mínim de 3 explotacions de porcí i 3 titulars diferents, que presentin conjuntament un projecte de gestió de purins.

El termini de presentació de les sol?licituds finalitza el dia 7 de juny de 2010, i les actuacions objecte de l'ajut s'hauran de realitzar i justificar abans del 31 de desembre de 2010.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH