"Volem que l'administració sigui capdavantera en l'ús de les TIC"

|

P. Alegre.- La Diputació de Barcelona ha presentat el projecte per informatitzar tots els tràmits dels ajuntaments de la província i per adaptar els webs municipals a la normativa vigent, per garantir la igualtat d'accés a les noves tecnologies dels veïns de pobles petits.

L'àmbit de la Societat del Coneixement de la Diputació de Barcelona té com a objectiu principal aconseguir que, mitjançant diferents iniciatives de modernització en les tecnologies de la informació i la comunicació i d'impuls de l'e-administració, els 311 ajuntaments de la província avancin cap al govern electrònic per tal que puguin prestar serveis públics més propers i efectius als seus ciutadans i ciutadanes.

La Diputació invertirà 1.398.000 euros en desenvolupar dos projectes innovadors que són els principals punts de sortida per a la modernització dels ajuntaments. El primer és el Pla de xoc per al compliment de la Llei d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. Amb aquest Pla s'adequaran les 171 webs d'ajuntaments de la província gestionades per la Diputació per fer possible que els ciutadans i ciutadanes puguin accedir on-line als serveis públics municipals.

El segon, sota l'epígraf de projecte e-dibam, inclou un conjunt d'actuacions adreçades a desplegar l'administració electrònica més avançada als ajuntaments. El projecte té una primera fase on es desenvolupa una prova pilot amb 19 ajuntaments; un cop consolidada aquesta fase, s'elaborarà un pla director d'assistència en e-govern adreçat a tots els municipis de la província.

El Diputat delegat per a la Societat del Coneixement, Ezequiel Martínez, ha estat l'encarregat de presentar els dos projectes i ha explicat que "els ciutadans demanen una administració més àgil, més accessible i més barata", per això, "garantim la igualtat d'accés a les noves tecnologies entre els habitants dels municipis petits i mitjans amb els grans", ha afegit Martínez.

Martínez ha fet autocrítica en explicar que "volem que l'administració sigui capdavantera en l'ús de les TIC (Tecnologia de la Informació i Comunicació), cosa que fins ara no ha esta possible". El diputat també ha advertit que el projecte "té una implicació tremenda si acceptem el canvi" i en aquest sentit ha preguntat als periodistes "per què no pot un funcionari de l'Ajuntament treballar des de casa i estalviar cues igual que vosaltres podeu escriure una noticia fora de la redacció?".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH