Generalitat i agents socials redacten el nou Pla d'acció enfront del VIH/sida

|

La consellera de Salut, Marina Geli, ha presentat el nou Pla d'Acció enfront del VIH/sida pels anys 2010-2013, que estableix els objectius i les prioritats en l'abordatge d'un problema de salut pública prioritari amb un fort impacte demogràfic, sanitari i econòmic en el nostre entorn.

A l'esmorzar informatiu també hi han intervingut la directora general d'atenció a la comunitat educativa, Isabel Darder, la presidenta del Comitè 1r de desembre, Cristina Sanclemente, i el portaveu de l'Associació Catalana de Municipis, Xavier Ferrés.

Coordinat i consensuat entre la Comissió Interdepartamental de la Sida i agents del món social i local, el document és fruit de l'anàlisi de la situació epidemiològica del VIH/sida, de la situació de l'atenció de les persones afectades pel virus, dels notables avenços científics dels darrers anys i de l'experiència assolida en la lluita contra aquest problema de salut. Tal i com ha explicat Marina Geli, "és un pla amb objectius convertits, accions concretes, lideratges de mètode i avaluació", que pretén englobar al conjunt de la societat doncs "és un pla de país, un pla de Catalunya".

Per tal de prevenir nous casos d'infecció, un dels eixos principals del Pla, és previst implementar un pla transversal d'educació afectiva i sexual en centres educatius. Així ho ha recullit Isabel Darder: "el que fem és introduir als currículums escolars quatre eixos: el benestar emocional, els hàbits saludables, l'afectivitat i la socialització i la seguretat i els riscos".

D'altra banda, també és previst potenciar la prevenció en la pràctica sexual dels homosexuals i adequar i incrementar les intervencions preventives en el col?lectiu immigrant i les minories ètniques.

Pel que fa a la disminució del retard en el diagnòstic de la infecció, el Pla preveu oferir la prova d'anticossos anti-VIH en grups de població amb risc d'infecció pel VIH i augmentar l'oferta del test ràpid i els punts d'oferta, així com implementar un pla específic de formació en habilitats per la detecció del VIH adreçat al personal sanitari d'atenció primària.

La presidenta del Comité 1r de desembre, Cristina Sanclemente, ha destacat la importància de la coordinació entre tots els agents i l'avaluació de la feina: "pensem que és imprescindible que hi hagi una avaluació del què fem, volem fer-ho bé però volem saber que ho fem bé".

Finalment, Xavier Ferrés, ha explicat que "el Pla compta amb el món local i té en compte el món local" i "respon a la voluntat del país de treballar d'una manera tranversal i integrada".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH