"Estem aconseguint que cap jove es quedi sense fer esport a les escoles"

|

El Govern ha anat augmentant els recursos per a l'esport escolar i en aquest últim any ha realitzat un increment d'aportació econòmica del 61,42% respecte el 2006, situant la xifra en 12.000.000 euros.

La secretària general de l'Esport, Anna Pruna, ha justificat "l'aposta decidida" del Govern en els projectes de promoció de l'esport a l'escola assegurant que "són la base de la resta de polítiques esportives".

Acompanyada dels 5.100 joves participants en la Trobada esportiva de secundària de Barcelona, Anna Pruna ha explicat que aquestes iniciatives contribueixen a crear una "societat més forta" mitjançant el foment dels hàbits saludables i la transmissió de valors positius entre el jovent de Catalunya.

La Trobada de centres educatius de Barcelona ha tingut lloc a la Zona Esportiva Municipal Can Jofresa de Terrassa i forma part de les activitats del Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE), el projecte que des de fa més de cinc anys promou el Govern per incrementar la pràctica esportiva a la primària i secundària. En la visita, també hi han assistit l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el representant territorial de l'Esport a Barcelona, Toti Mumbrú, i el president del Consell Esportiu del Vallès Occidental, Josep Zaguirre.

La secretària general de l'Esport s'ha mostrat satisfeta de veure com els joves "gaudien de la pràctica esportiva" gràcies a les activitats programades en la Trobada, i ha subratllat que "cap de les nostres polítiques esportives tindria sentit sense aquesta aposta per l'esport escolar". "L'objectiu no és només promoure l'esport, sinó també que els alumnes adquireixin hàbits saludables, combatre el sedentarisme i transmetre els valors positius que van associats a l'esport, com el respecte, la tolerància i l'autoestima", ha afegit Anna Pruna, satisfeta perquè gràcies al PCEE "estem aconseguint que cap noi i noia es quedi sense fer esport als centres educatius del país".

Finalment, la secretària general de l'Esport ha agraït "el treball i la implicació" dels Consells Esportius, els municipis i els centres educatius de Catalunya en aquest "projecte col?lectiu" i de país. Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha destacat la importància de la Trobada a l'hora de "potenciar l'esport de base" i ha assegurat que es tracta d'"una festa de l'esport".

Una trobada poliesportiva

Els alumnes, procedents de 77 centres d'educació de secundària de la província de Barcelona, han gaudit fent esports com bàsquet, futbol, shootball i voleibol. A més, han practicat, en diverses zones lúdiques, activitats com mini tennis, tennis de taula, esgrima, handbol, beisbol, bàsquet gegant, futbolí humà, rocòdrom, mini golf, ciclisme, hoquei, korfbal i escacs. La Trobada ha estat organitzada per la Secretaria General de l'Esport amb la col?laboració del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa i l'Ajuntament de Terrassa.

L'objectiu del Pla Català d'Esport a l'Escola, en què també hi col?labora el Departament d'Educació, és posar a l'abast de tots els alumnes la pràctica d'activitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial d'aquestes activitats per contribuir a la formació personal i cívica dels joves. En aquest sentit, cal destacar la creació d'Associacions Esportives a cada escola, que estan gestionades pels propis alumnes amb la supervisió dels professors.

Durant aquest curs, el seu cinquè d'implantació, els centres participants al PCEE a tot Catalunya són 1.141, dels quals 400 són IES (secundària), 638 CEIP (primària) i 103 escoles concertades. Per territoris, a Barcelona hi ha 683 centres inscrits al Pla; 139 a Girona; 120, a Lleida; 128, a Tarragona i 71 a Terres de l'Ebre. L'any passat es va arribar a un alumnat potencial de 400.000 escolars, més de la meitat dels quals eren practicants. Aquest curs la xifra augmentarà fins el mig milió. També cal destacar les 923 Agrupacions Esportives Escolars constituïdes enguany i els 4.400 dinamitzadors formats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH