"La intensitat de la crisi està perdent força"

|

Catalunya ha registrat un increment de 33.100 persones aturades segons els resultats de l'Enquesta de Població Activa corresponent al primer trimestre de 2010. Per sexes, l'atur ha pujat de 17.100 homes i de 16.100 dones.

Aquest augment deixa un total de 676.200 persones en situació d'atur i la taxa d'atur a Catalunya és del 17,9% (homes, 19%; dones, 16,57%) 2,1 punts per sota de la taxa estatal.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha declarat que "l'augment de l'atur el primer trimestre de 2010 no és una bona dada" però ha destacat "el fre en l'increment de l'atur interanual 2009-2010 (+53.500 persones) respecte del mateix període de 2008-2009 (+331.900 persones)".

Mar Serna ha afirmat que "aquesta crisi continua existint però en matèria d'ocupació i atur podem confirmar que la tendència és de pèrdua de la seva intensitat".

La consellera ha afegit que "el que venim dient en trimestres anteriors de que el pijor de la crisi ja ha passat, ho podem dir EPA darrera EPA".


En aquest sentiti ha assenyalat que "el fre de l'increment de de l'atur a Catalunya és molt més intens que a la resta de l'Estat. Mentre a Espanya ha crescut un 15% en el darrer any (602.000 persones) a Catalunya l'increment ha estat d'un 8,6% (53.500)".

D'altra banda, la consellera de Treball, Mar Serna, ha manifestat que el Govern de la Generalitat està implementant mesures, "consensuades amb els agents socials" per paliar les conseqüències de l'atur en col?lectius especialment afectats com, per exemple, els joves menors de 25 anys amb una taxa d'atur del 40%.

Mar Serna ha explicat, com exemples d'iniciatives del Govern, les Noves Cases per a Nous Oficis i el Projecte Suma, accions que combinen formacio i treball en sectors tradicionals i nous generadors d'ocupació en benefici de les persones joves en atur.

També, ha destacat, els nous Plans Extraordinaris Locals d'Ocupació s'adrecen a les persones joves i a les majors de 45 anys que properament seran contractades durant sis mesos per les entitats locals gràcies al suport ecopnòmic del Govern per treballar i formar-se en tres sectors de futur: energies renovables i estalvi i eficiència energètica; rehabilitació d'habitatges, edificis i equipaments de titularitat o d'ús públic; i tecnologies de la informació i la comunicació.

Totes aquestes accions formen part de les mesures incloses en l'Acord de 30 compromisos per l'ocupació signat pel Govern de la Generalitat i els agents econòmics i socials l'any passat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH