Més il·luminació i presencia policial als carrers afectats per les obres de l'AVE

|

L'ajuntament de Barcelona ha acordat amb les entitats veïnals i associacions de comerciants de la zona afectada per les obres de l'AVE ampliar les mesures de seguretat davant la inseguretat creada a partir del doble assassinat al carrer Bruc.

L'Ajuntament ha acordat amb les entitats veïnals i associacions de comerciants de la zona afectada per les obres de l'AVE a la Dreta de l'Eixample, reforçar la presència de patrulles de proximitat dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, en especial durant les hores de tancament i obertura de les botigues.

Aquesta mesura s'ha acordat en la reunió mantinguda per representants de l'Ajuntament, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana amb els comerciants i veïns, prevista per abordar accions de millora davant les afectacions de les obres a l'activitat comercial dels establiments de la zona i en què s'han inclòs aspectes de seguretat, davant l'alarma generada pel recent doble homicidi del carrer Bruc.

A la reunió mantinguda aquest dijous a la seu del districte de l'Eixample, on han assistit comandaments dels cossos policials, els representants dels comerciants han demandat més il?luminació i millores en les tanques de l'obra, de manera que permetin un camp de visió més ample, i ajudin a millorar la percepció de seguretat a la zona.

Durant la reunió s'ha contemplat la possibilitat de sol?licitar càmeres de videovigilància a la zona, tot i que els requisits legals necessaris i els terminis d'autorització descartarien aquesta mesura com a solució immediata. La regidora del Districte de l'Eixample, Assumpta Escarp, ha admès que les obres puguin generar una certa percepció d'inseguretat però ha descartat que hi hagi una relació directa entre aquestes i l'existència de fets delictius. De fet, els Mossos d'Esquadra han explicat que durant els darrers quatre mesos s'han registrat dos fets delictius als carrers afectats directament per les obres.

La Guàrdia Urbana s'ha compromès a incrementar el control sobre motocicletes i bicicletes que puguin circular per les voreres de manera que destorbin el pas de vianants, tal com han demandat alguns dels veïns assistents a la reunió.

Des d'aquest dimecres, l'Ajuntament ha instal?lat il?luminació complementària a l'existent a la zona que envolta el pou de les obres de l'AVE als carrers Bruc amb Provença, i continuarà aquest reforç a mesura que avancin les fases d'aquesta obra.

Comerciants, Ajuntament, i Mossos d'Esquadra han acordat convocar una reunió de seguiment en les pròximes setmanes, per tal d'abordar i avaluar els funcionament de les mesures posades en marxa. Des de Mossos d'Esquadra, es farà un seguiment delinqüencial de la zona, per tal d'aplicar mesures específiques en cas que es detectin repunts. En aquest sentit, s'han compromès a informar puntualment als veïns i comerciants de tot aquest procés.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH