L'Hospitalet convertirà l'antiga fàbrica Godó i Tries en un centre innovador lligat a l'alimentació

|

X. Prera.- L'Ajuntament de l'Hospitalet ha projectat i el Consorci per a la Reforma de la Granvia farà realitat la rehabilitació de l'antiga fàbrica Godó i Tries en un centre innovador lligat a l'alimentació i la restauració, a més d'un aparcament subterrani.

Malgrat ser un projecte encara embrionari, es tracta d'una idea ambiciosa sortida del Ple Municipal que haurà de ser modelada pel Consorci per a la Reforma de la Granvia, integrat al 50% pel consistori presidit per Núria Marín i el Departament d'Obres Públiques que, entre d'altres, ja s'ha encarregat de la remodelació integral que ha convertit la plaça Europa i els voltants en el nou districte econòmic de la ciutat, on hi ha entre d'altres el recinte de la Fira de Barcelona.

L'objectiu és convertir l'antiga fàbrica Godó i Tries, situada molt a prop de l'esmentada plaça Europa i amb façana a Gran Via, en un centre innovador destinat a l'alimentació i la restauració. "No serà un mercat de barri, sinó quelcom més", indiquen des de l'Ajuntament.

Un cop aprovada la mesura al Ple, ara tot depèn del Consorci, el primer pas serà la realització d'un estudi de viabilitat i la convocatòria d'un concurs d'idees que haurà de concretar l'actuació que s'hi faci i que caldrà que contempli la rehabilitació i adequació dels edificis del complex fabril i el seu entorn per a la implantació de l'esmentat centre i d'un aparcament subterrani.

Cal tenir en compte que la fàbrica Godó i Tries forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) de L'Hospitalet, amb la qual cosa s'haura de mantenir bona part de l'arquitectura.

Una fàbrica de principis de segle

La fàbrica de Godó i Tries va ser construïda a principis del segle XX, el 1903, per l'enginyer Ferran Junoy i es dedicava als filats i teixits de jute (sacs). D'estil modernista i maó vist, disposa de diversos cossos, ampliats el 1964 segons projecte dels arquitectes Milà i Correa.

Com a nota anecdòtica, anys després va servir de decorat natural per a la sèrie de televisió La saga de los Rius, basada en les novel·les d'Ignasi Agustí.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH