Un 25% dels joves no fa res d'esport fora de l'escola, segons Adolesweb

|

Prop del 50% dels joves d'entre 15 i 17 anys passen més de tres hores asseguts davant d'una pantalla, veient la televisió, utilitzant l'ordinador o jugant amb videojocs, segons Adolesweb, mitjà de comunicació especialitzat en problemes juvenils.

Aquesta és la principal conclusió de l'estudi "Joves i sedentarisme", elaborat per l'empresa demoscópica Creed España per a Adolesweb amb un miler d'entrevistes a pares i mares d'entre 30 i 54 anys amb fills d'entre 6 i 17 anys, amb la finalitat de conèixer la percepció que tenen els progenitors en relació a la sobrecàrrega i els hàbits de vida dels seus fills.

L'estudi assenyala que els nens més petits, d'entre sis i deu anys, dediquen menys temps a estar davant d'una pantalla i un 19% d'ells ho fan menys d'una hora al dia.

No obstant això, el 82% dels pares considera que els seus fills desenvolupen hàbits de vida actius i el 70% assegura que els seus nens van caminant al col·legi.

No obstant això, els pares són conscients de les conseqüències negatives que implica l'oci actiu, ja que el 95% d'ells creu que el sedentarisme empitjorarà la qualitat de vida dels seus fills quan siguin adults i un 22% veu difícil que la seva criatura dediqui més temps a l'esport.

Més educació física

Entre les solucions per a fomentar hàbits de vida activa, els pares esmenten com a mesura més apropiada més hores lectives d'educació física (33%), mentre que l'aportació menys valorada és la realització compartida d'activitats a l'aire lliure (17%).

D'altra banda, un 7,3% dels pares considera que els seus fills tenen sobrecàrrega, amb major proporció en els menors d'entre 11 i 14 anys (12%), seguits dels d'entre 15 a 17 anys (8%) i els de 6 a 10 anys (5,5%).

L'estudi recull que el nombre d'hores d'educació física impartides a la setmana més habitual és de dues hores i que gairebé tots els nens d'entre 6 i 10 anys tenen com molt una hora, el que constata que a major activitat física menor és la taxa de sobrecàrrega.

Finalment, un 35% dels fills dels pares entrevistats realitzen entre una i tres hores setmanals d'activitats esportives extraescolares, mentre que un 25,8% no realitza cap activitat esportiva fora de l'entorn escolar.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH