El turisme creix a Espanya, després d'any i mig de penúries

|

SERVIMEDIA.- Espanya va rebre al gener un total de 2,5 milions de turistes, el que ha suposat un augment del 1,1%, segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) que elabora el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

D'aquesta manera, l'arribada de visitants a Espanya ha trencat amb divuit mesos consecutius de descensos. L'any passat es va tancar amb una caiguda en el nombre de turistes del 8,7%.

L'arribada de turistes des del Regne Unit va seguir caient, si bé s'observa una certa ralentització en el descens, ja que per primera vegada des d'octubre de 2008 ha baixat dels dos dígits (-8,1%).

Alemanya també va registrar aquest mes una caiguda del 6,3%, amb un total de 417.000 turistes, el que ha suposat per a aquest mercat reduir el seu ritme de descens respecte a mesos anteriors. En 2009 l'arribada de turistes alemanys va caure un 11,3%.

Pel contrari, el mercat francès ha continuat la seva recuperació i ha tornat a registrar un increment en el nombre d'arribades, amb un creixement del 5,5%, fins a 336.000 turistes. Aquesta pujada es va concentrar en la Comunitat de Madrid i Andalusia.

Canàries i Catalunya, els primers

Canàries va ser aquest mes la principal comunitat autònoma receptora de turistes, amb un total de 796.000, un 1,6% més que en el mateix mes de 2009, el que ha suposat trencar amb la tendència decreciente mostrada des de finals de 2008. Entre els seus principals mercats emissors, cap destacar el creixement registrat per Alemanya.

Catalunya, en segona posició, va presentar una lleu pujada, mentre que Andalusia, a continuació, va registrar un important creixement del 9,9%, donat l'augment dut a terme pels turistes francesos, italians i britànics en aquesta destinació.

Per la seva banda, la Comunitat de Madrid va rebre aquest mes 283.000 turistes, un 7,1% més que l'any anterior, sent els mercats italià i francès els quals més van contribuir a aquest resultat.

L'aeroport, principal via d'accés, va registrar al gener un creixement del 2%, el primer esdevingut des de juliol de 2008. Pel contrari, la carretera va presentar una caiguda del 4,7%, el que va suposar rebre 18.000 turistes menys.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH