'Continuarà havent publicitat a la ràdio pública a Catalunya'

|

Purificació Outeiral.- Pel president del CAC, malgrat els canvis tecnològics, no s'ha d'alterar la necessitat de garantir l'esfera pública, és a dir, el pluralisme i la defensa dels més necessitats no son analògics ni digitals, cal defensar-los sigui quin sigui l'escenari de futur.

En aquest sentit, el president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font i Bové, ha dit en el marc de Fòrum Europa Tribuna Catalunya, que cal defensar amb una mínima intervenció una de les llibertats més preuades, la llibertat d'expressió.

Preguntat en el decurs del col·loqui, posterior a la seva intervenció, que pensa fer el CAC que presideix en relació a la publicitat a la radio pública a Catalunya, Ramon Font ha dit que es començaran a perfilar les noves regles del joc a la primavera d'enguany. Per a ell la voluntat del CAC 'es complir el seu compromís d'instrucció, respectant la llei que diu que es mantindrà la publicitat a les ràdios públiques', però ha matisat que 'des de el CAC es mostrem partidaris d'introduir limitacions de la publicitat en la ràdio pública a Catalunya'.

Ha parlat, el president del CAC en la seva intervenció, de que s'ha acabat demostrant que 'el televisor no es un electrodomèstic més' i que ' tampoc és un perill com ens volen fer creure alguns'.

En atenció al desè aniversari que acompleix enguany el CAC ha dit Ramón Font que pot assegurar amb 'orgull que en ell es reflecteix la tasca, no només d'una persona, sinó el de tota la feina feta per tothom, per perfilar l'organisme com una autoritat independent de l'audiovisual pública i privada'. Reivindicant en la seva intervenció 'l'exercici de la llibertat en una tasca pionera a tota Espanya que han seguit després a Navarra i Andalucía' i que segons Font ha estat ' reconeguda en d'altres organismes internacionals on el CAC ha participat'.

Algunes de les fites aconseguides pel CAC al llarg de tot aquest temps segons el seu president ha estat per exemple 'exercir les tasques de regulador' quelcom que ha permès 'al mercat comptar amb elements per desenvolupar-se' trobant-se amb un organisme que 'tracta a tothom de igual manera i tenint present que les seves decisions son regulades i previsibles'.

Així mateix s'ha referit Ramon Font a la Llei 22/2005 que ha dit 'ha establit els límits per la prestacions de serveis públics de qualitat, satisfent les necessitats democràtiques' donant com a resultat 'la configuració d'uns serveis públics moderns i de referència' gràcies al 'compromís del Consell Audovisual de Catalunya'.

Ha recordat el president del CAC que 'cal garantir el pluralisme' i encara que 'molts dubtaven que el serien capaç de fer-ho amb rigor i transparència, el fet és que s'ha dut a terme una tasca remarcable, s'ha fet un exercici remarcable i ordenat' perquè segons ha volgut recordar Font, ' el Consell no condiciona les llibertats' afirmant posteriorment 'els els professionals saben de que estic parlant'.

La protecció dels menors es un dels àmbits, que ha volgut ressaltar el president del CAC en la seva intervenció perquè segons ha dit encara que en 'la regulació de la comunicació no hi ha límits de bon gust, encara que nosaltres no volen salvar les ànimes el que volen es protegir les menors'.

Per Font, en l'actual situació del sector 'la multiplicació de mitjans no ha esdevingut necessariament en un diversificació de les veus', ja que les 'grans companyies compen totes les fases de la cadena de valor i això tindrà conseqüències'.

En atenció a l'apaga analògica que ha dit que potser es pot 'anticipar abans del 3 d'abril' ha dit Font 'esperem el 3 d'abril amb expectatives no satisfetes com la implementació de aplicació interactiva'.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH