Catalunya construeix una escola pública de qualitat

|

Purificació Outeiral.- El desplegament de la Llei d'Educació a Catalunya cerca assolir majors nivells de qualitat en l'ensenyament català, gràcies a l'increment dels recursos, l'autonomia escolar, el reforçament de les direccions i la creació de l'Agència d'Avaluació i prospectiva del sistema educatiu.

Amb l'entrada en vigor de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) el passat mes de juliol està consolidant el model educatiu català. En els propers vuit anys, la LEC preveu que l'increment pressupostari destinat a Educació es tradueixi en 1.500 milions d'euros més anuals sobre el pressupost actual. Les primeres iniciatives de desplegament de la Llei són els decrets que regularan l'autonomia dels centres educatius, el de regulació de la direcció de centres públics i l'aprovació dels Estatuts de la nova Agència d'Avaluació i prospectiva del sistema educatiu.

Paral·lelament, el Departament d'Educació ha vingut actuant, en grans línies, per a la millora de resultats, foment de la cohesió social i la modernització del sistema. Així, més de 800 centres educatius participen del pla d'impuls de la tercera llengua que significa avançar a P-4 l'ensenyament d'aquesta àrea, així com la possibilitat d'impartir algunes hores d'àrees no lingüístiques en la tercera llengua elegida pel centre educatiu. Simultàniament, més de 10.000 docents han rebut formació per millorar el seu nivell d'anglès i s'ha intensificat les activitats destinades a fomentar entre alumnat i professorat l'ús habitual i el coneixement d'aquesta tercera llengua.

La digitalització de les aules, aquest primer any, suposa que més de 30.000 alumnes de secundària es beneficiaran aquest curs d'un ordinador portàtil dins d'aules completament digitals. El proper curs seran més de 60.000 alumnes els que participaran en aquest programa. Les famílies amb rendes baixes han rebut una beca per a costejar l'ordinador. A més cada docent, disposa hores d'ara d'un portàtil per a ús propi, i cada aula ha estat equipada amb pissarra digital interactiva o un sistema similar. A més enguany, i a partir d'ara, els centres escolliran els llibres de text digitals per a cada assignatura que substitueixen els llibres de text tradicionals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH