La Ciutat de la Justícia, a ple rendiment

|

Després de vuit mesos de trasllat, la Generalitat ha culminat la posada en marxa de la Ciutat de la Justícia amb l'entrada en funcionament de la nova seu de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya.

Durant vuit mesos s'han traslladat de manera esglaonada al nou complex judicial 138 jutjats i 35 serveis de suport judicial de la ciutat de Barcelona, amb un total de 2.742 persones traslladades. Prèviament, al febrer de 2008, es va traslladar el partit judicial de l'Hospitalet de Llobregat amb un total de 12 jutjats i tres serveis complementaris.

El procés de canvi de seu dels òrgans judicials de Barcelona es va iniciar el 30 d'abril de 2009 i va finalitzar a principis de novembre. Tot aquest procés s'ha fet de manera esglaonada per tal de mantenir l'activitat judicial al 100% durant l'operació de trasllat.

L'operació logística de canvi d'edifici ha comportat un total de 41 trasllats, i en quatre d'aquestes operacions es va traslladar el material de treball dels jutjats de guàrdia dels dos partits judicials.

Els trasllats han consistit en el canvi d'ubicació de la documentació judicial, pertinences personals, equipament informàtic i material comú. Tota aquesta operació ha comportat la utilització de més de 415.430 caixes. Només la intervenció de trasllat ha tingut un cost de més de 1.223.480 ?.

La concentració d'òrgans judicials i serveis que es presten a la Ciutat de la Justícia facilita la feina diària dels jutges i dels treballadors i ajuda a millorar el funcionament dels jutjats alhora que fa possible que l'Administració de justícia s'apropi als ciutadans.

El recinte, amb 232.368 m2 construïts, acull uns 3.000 treballadors, entre magistrats, fiscals, metges forenses i funcionaris, i més de 5.000 ciutadans hi accedeixen diàriament per fer-hi gestions. En aquest macrocomplex treballen també advocats, procuradors, forenses, traductors, operadors informàtics, arxivers, dinamitzadors lingüístics, psicòlegs, treballadors socials i personal de manteniment, entre altres col?lectius professionals.

La Ciutat de la Justícia ha estat concebuda per prestar un servei de qualitat a la ciutadania i, alhora, donar una resposta a les necessitats funcionals de l'Administració de justícia. En el seu disseny s'han tingut en compte diversos criteris de funcionalitat com la distribució d'espais adaptables, un equipament i mobiliari modern i funcional, nous sistemes i aplicacions informàtiques d'alta tecnologia, tant per a les tasques de suport com per a l'activitat processal, espais complementaris com les sales multiús o les sales auxiliars annexes a les sales de vista per agilitar els processos judicials, etc.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH