El programa Viure al Poble és una oportunitat pels municipis petits

|

La nova convocatòria del programa Viure al Poble, destinada a la intervenció integral per a petits municipis, està adreçada als alcaldes i representats dels ens locals de menys de 2.000 habitants de Catalunya.

Amb el programa Viure al Poble, el Departament de Governació i Administracions Públiques es dota d'un instrument d'intervenció integral per a contribuir a l'equilibri territorial de les zones que pateixen desavantatges pel fet d'estar escassament poblades.

Gestionat per la Direcció General d'Administració Local, Viure al Poble impulsa l'execució de projectes que afavoreixen la instal?lació de nova activitat econòmica o d'iniciatives emprenedores que permeten la dinamització i l'augment del desenvolupament local fent ús dels recursos endògens. A més de diversificar l'activitat de l'entorn local, es pretén millor la qualitat de vida i el benestar de la població a les zones rurals.

La convocatòria 2010 del programa Viure al Poble es finançarà amb 13.750.000 euros, dels quals 1.250.000 euros provenen del Departament de Governació i Administracions Públiques i la resta de l'Eix 4 del Fons europeu de desenvolupament regionals (Feder). Els ens locals podran tenir un cofinançament màxim del 55% de la despesa.

Les principals novetats d'aquesta segona edició del programa Viure al Poble corresponen al termini de presentació de les sol?licituds que s'amplia 20 dies i a la presentació de la documentació i la tramitació per via telemàtica. Així, a la nova convocatòria per al període 2010-2013, els municipis disposaran de 60 dies naturals per presentar els projectes i es substitueix definitivament la tramesa de documentació per correu ordinari en suport paper, fet que suposarà un estalvi econòmic i de temps.

La revitalització dels municipis i el conjunt de mesures van dirigides a potenciar els atractius del patrimoni cultural i natural, les infraestructures de caire turístic o econòmic i la regeneració integral de zones degradades.

Amb el programa Viure al Poble es financen estratègies de desenvolupament econòmic per a afavorir la cohesió territorial i evitar el risc de marginació, d'abandó o de despoblament. El programa pretén crear expectatives laborals i econòmiques que contrarestin problemes de caràcter demogràfic, econòmic i social. Són d'especial interès els projectes que fomentin les oportunitats d'ocupació i les sortides laborals i, en general, tots aquells que millorin la qualitat de vida i el benestar de la població a les zones rurals.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, van fer la presentació d'enguany davant l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Josep Rafat, i l'assistència dels directors i coordinadors territorials del Departament de Governació: Joan Rabasseda, a Barcelona; Mireia Mata, a Girona; Carles Pasqual, a les Terres de l'Ebre; Tomàs Pujol, a Lleida; Francesc Tarragona, a Tarragona; Antoni Casassas, a la Catalunya Central, i Josep Ardanuy, a l'Alt Pirineu i Aran.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH