Sorpresa a la comissió d'investigació: finalment també compareixeran els Brif d'Aragó

|

La comissió d'investigació per l'incendi d'Horta de Sant Joan comença amb sorpresa. Finalment, i a petició del president de la mateixa, el socialista Higini Clotas, s'ha aprovat que declarin també els bombers Brig d'Aragó.

Tots els grups han votat a favor d'aquesta declaració, i així serà. En aquest sentit, aquesta compareixença es considera clau perquè el comandament d'aquest grup de bombers va donar l'ordre de fugida als seus subordinats poc abans que els cinc GRAF de Lleida morissin.

Clotas ha pres la paraula a l'inici de la sessió per proposar la incorporació del BRIF en les compareixences previstes, i ha recordat que la possibilitat d'ampliar les compareixences es va acordar amb tots els grups. El president de la comissió ha proposat fer aquesta incorporació per assentiment, i els representants dels grups s'hi han avingut. Els grups també han pres la paraula per agrair a Clotas les gestions que ha fet per incorporar aquesta compareixença, i per destacar la idoneïtat que el BRIF comparegui davant aquesta comissió.

La comissió va aprovar a la reunió de dimarts passat, per unanimitat, quarant-sis compareixents, dels quals quaranta-dos figuraven en una llista consensuada per tots els grups, i quatre en una proposta del tripartit. El llistat aprovat no incloïa el BRIF de Daroca, que sí que se sol·licitava a les propostes dels grups de l'oposició que van ser rebutjades amb els vots en contra dels grups que donen suport al govern.

Els agents rurals demanen perdó

Del primer dia de compareixences ha destacat la del cap del cos d'agents rurals de les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel García, que va ser el responsable de la investigació que va atribuir a un llamp l'origen del foc. García ha demanat perdó i ha negat que rebessin cap pressió de càrrecs polítics.

Durant la seva compareixença, ha assegurat que quan li van transmetre al conseller Francesc Baltasar la teoria del raig ho van fer perquè, malgrat que mai no treballen amb la certesa absoluta, estaven convençuts de la seva hipòtesi, per les evidències que havien recollit.

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, David Rodríguez, ha afirmat que era "pràcticament impossible" que la causa fos un llamp tenint en compte les condicions climatològiques dels dies precedents.

Amb tot, García ha evitat assenyalar el conseller Baltasar i ha dit que el seu cos no va rebre "ni pressions, ni consignes" des del Departament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH