Més d'un milió de signatures contra el cànon digital

|

Sv.- L'Associació d'Usuaris i Internautes ha registrat aquest divendres en el Congrés dels Diputats un escrit acompanyat de més d'un milió de signatures en el qual es demana als grups parlamentaris que eliminin el cànon digital.

L'escrit esgrimeix que s'aprofiti la tramitació de la Llei d'Economia Sostenible per a eliminar el cànon digital per entendre que perjudica a la majoria dels autors, als consumidors i als petits negocis.

La sol·licitud està promoguda per 32 associacions i ha estat subscrita per altres 4.920 organitzacions i 29 ajuntaments. A més, 1.142.891 ciutadans l'han protegit amb la seva signatura, segons van explicar en el Congrés el coordinador de la plataforma "Tots contra el cànon", Víctor Domingo, i el president de l'Associació d'Usuaris i Internautes, Miguel Pérez Pujaves.

El que pretenen és que la subcomisión que s'encarregarà de tramitar les esmenes parcials que es presentin al projecte de Llei d'Economia Sostenible, aprofiti per a eliminar el text actual de la Disposició Final Primera de l'avantprojecte "per la inseguretat jurídica i la ineficiencia que planteja" en la seva redacció, i substituir-ho per una altra disposició.

En ella, reclamen expressament que s'ordeni l'eliminació del cànon digital en un termini màxim de dos anys i la progressiva reducció dels impostos; que no es permeti el cobrament de remuneracions pel mer fet de disposar d'equips de ràdio o televisió en locals, negocis o vehicles; que s'eximeixi el pagament de drets de comunicació pública en tots els actes i activitats benèfics o gratuïts; i que la compensació equitativa per còpia privada s'estableixi directament sobre les obres que ho generen.

Els promotors de l'escrit entenen que el cànon "mata la cultura", i aquest serà el lema d'una campanya en la qual convidaran als establiments "víctimes" del cànon a col·locar en els negocis i en les webs cartells i adhesius amb format d'esquelas per a recordar als seus clients i amics que aquesta figura "perjudica a tota la societat".

La campanya anirà dirigida a bars, botigues, restaurants, autobusos, biblioteques, salons de celebracions d'esdeveniments, centres culturals, clubs esportius, ajuntaments, webs, i tots els que puguin sentir-se perjudicats pel cànon digital.

A més, convidarà als ciutadans a dissenyar noves esquelas i aportar-les als promotors perquè puguin ser utilitzades pels establiments, a través de la web "www.todoscontraelcanon.és/matalacultura".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH