Ascó passa el primer tall per acollir el cementiri nuclear

|

Vuit dels catorze municipis que opten a albergar el cementiri nuclear han passat el primer tall, mentre que altres cinc encara poden presentar al·legacions per a entrar a la llista i un municipi segovià ha retirat la seva candidatura.

La Comissió Interministerial per a la selecció de l'emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de residus nuclears ha anunciat aquest divendres, després de la reunió que han mantingut, que vuit de les candidatures han estat admeses i cinc excloses provisionalment. Per la seva banda, l'ajuntament de Santiuste de San Juan Bautista (Segòvia) va decidir retirar la candidatura.

Els municipis admesos són els d'Albalá (Càceres), Ascó (Tarragona), Melgar de Dalt (Valladolid), Santervás de Camps (Valladolid), Torrubia de Soria (Soria), Yebra (Guadalajara), Villar de Canyes (Cuenca) i Zarra (València).

En canvi, les candidatures de Campo de San Pedro (Segòvia) i Lomas de Campos (Palencia) han estat excloses per presentar les seves candidatures fora de termini; Congosto de Valdavia (Palencia) per defectes formals; Granja de Torrehermosa (Badajoz), al no constar l'acord corresponent; i Villar del Pou (Ciutat Real).

Aquests municipis disposen d'un termini de 10 dies a contar des de la notificació individual que rebin des del Ministeri d'Indústria per a formular al·legacions sobre la seva falta d'admissió o esmenar els defectes de les seves candidatures.

A més, el municipi de la Granja de Torrehermosa (Badajoz) ha estat exclòs després de presentar aquest dijous la seva sol·licitud.

La llista definitiva es publicarà passats aquests deu dies de termini per a presentar les al·legacions. Posteriorment, es procedirà a l'anàlisi del terme municipal dels candidats definitius i després es comunicarà als afectats les zones no aptes per a albergar l'ATC i el seu centre tecnològic.

Finalment, la Comissió estudiarà els terrenys proposats i elaborarà un informe de proposta que reflectirà els avantatges dels distints emplaçaments.

Aquest document es remetrà al Govern que, mitjançant acord del Consell de Ministres, designarà l'emplaçament triat per a l'ATC i el seu centre tecnològic.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH