Zapatero resa pels immigrants, els desfavorits i els homosexuals

|

SERVIMEDIA.- El president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, ha defensat el dret de les persones a exercir la seva autonomia moral i la seva "pròpia recerca del bé" i la llibertat individual per a viure la vida i amb la persona estimada.

Aquest ha estat un dels missatges que el president del Govern ha llançat en l'Esmorzar Nacional de Pregària, organitzat per un fòrum cristià conservador dels Estats Units.

Rodríguez Zapatero s'ha dirigit a aquest fòrum en espanyol, "la llengua en la que per primera vegada es va resar al Déu de l'Evangeli en aquesta terra", una reflexió que ha merescut els somriures dels assistents.

Amb les seves primeres paraules ha elogiat les grans conquestes sobre les quals va néixer Estats Units, "admirables a ulls d'un demòcrata que viu en una de les nacions més antigues de la Terra, Espanya, una nació també diversa, forjada en la diversitat i renovada el la seva diversitat, una nació també petita, la més multicultural de les terres d'Europa".

"Espanya celta, ibera, fenícia, grega, romana, jueva, àrab i cristiana, sobretot cristiana", ha subratllat, citant la caracterització que Carlos Fuentes fa del país.

Espanya i Estats Units, ha assegurat, "deuen molt als que han vingut de fora", i sobre aquesta base el president ha llegit un fragment del Deuteronomi: "No maltractis al jornaler pobre i necessitat, ja sigui un dels teus compatriotes o un estranger que viu en alguna de les ciutats del teu país. Paga-li el jornal aquest mateix dia abans que es posi el sol perquè està necessitat i la seva vida depèn del seu jornal".

Immigrants i Tercer Món

Aquesta lectura ha servit a Zapatero per reclamar la integració dels qui van a treballar i conviure, i vetllar també per aquells que no poden ser acollits i passen necessitat, com els que viuen a Haití i pels que s'ha desplegat una solidaritat internacional "que ens reconcilia amb la nostra condició mateixa d'éssers humans, vulnerables i fraterns, i que no ha de diluir-se en l'oblit".

Ha reafirmat també el compromís dels mandataris amb qui pateixen la manca de treball i als qui ha assegurat que cap tasca és més urgent que la creació d'ocupació.

Llibertat religiosa

Però el president ha reivindicat també des de la seva pregària "el dret de cada persona, en qualsevol lloc del món, a la seva autonomia moral, a la seva pròpia cerca del bé", i la llibertat de tots "per viure la seva pròpia vida, per viure amb la persona estimada i per crear i cuidar al seu entorn familiar, mereixent respecte per això".

La llibertat, ha subratllat, és el que permet a cadascú buscar la seva pròpia veritat, i la tolerància "és molt més que l'acceptació de l'altre, és descobrir, conèixer i reconèixer l'altre" perquè és el desconeixement el que està en l'origen de els conflictes. "L'odi neix de la ignorància, i la concòrdia es construeix sobre el coneixement, també la pau", ha afirmat.

Subratllant el passat d'Espanya com a exemple de convivència entre religions, Rodríguez Zapatero va defensar en el món actual "la tolerància religiosa, el respecte a la diferència, el diàleg, la convivència de les cultures, l'aliança de les civilitzacions".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH