Els oncòlegs urgeixen un pacte d'Estat Antitabac per reduir els casos de càncer

|

SERVIMEDIA.- La Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM) ha demanat als polítics un pacte d'Estat antitabac, com el que s'està intentant arribar sobre educació, per disminuir els tumors malignes a Espanya.

En el marc del Dia Mundial contra el Càncer, tant per a la SEOM com per altres associacions de pacients amb càncer les principals reivindicacions passen per millorar l'atenció i qualitat de vida d'aquests malalts a través de l'abordatge multidisciplinar de la malaltia.

Però a més d'abordar el càncer des d'una perspectiva multidisciplinar, els oncòlegs volen que Espanya tingui un pacte d'Estat antitabac, perquè, diuen, el tabac està present en el 35% de tots els tumors cancerígens que es diagnostiquen en el país i produeix gairebé la meitat del total de les morts.

Així ho ha explicat a Servimedia Emilio Alba, president de la SEOM, que indica que encara que el nivell de l'oncologia espanyola és similar al de la majoria dels països desenvolupats, hi ha un dèficit de oncòlegs, que va xifrar al voltant d'uns 400, i una mala distribució en les diferents comunitats.

"La ràtio idònia de oncòlegs per milió d'habitants és de 23, segons estudis realitzats per SEOM, ia Espanya estem una mica per sota d'aquests paràmetres. El nombre apropiat de oncòlegs és d'uns 1.300 i en l'actualitat comptem amb més de 900. En qualsevol cas, crec que en tres o quatre anys estarem en aquest nivell", detalla l'especialista.

Els casos augmentaran

Espanya registra uns 200.000 nous casos de càncer anuals, una xifra que, no obstant això, es preveu que augmenti un dos per cent des d'ara fins 2015, quan la SEOM estima que hi haurà al voltant de 222.000 nous pacients amb tumors malignes en aquest país.

La SEOM detalla que dels 222.000 nous diagnòstics de tumors malignes en 2015, uns 137.000 es donaran en homes i 85.000 en dones.

L'informe "El càncer a Espanya" confirma que aquesta malaltia continua sent la segona causa de mort entre els espanyols i que és per tant un problema de salut prioritari que afecta en l'actualitat a 1,2 milions de persones a Espanya.

Segons les previsions incloses en aquest document, el 2015 el tipus més freqüent de càncer serà el colorectal, per davant, en termes globals, del de pulmó i del de mama.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH