Els nous plans d'ocupació locals donaran feina a 25.000 aturats

|

La Generalitat invertirà 100 milions d'euros per finançar iniciatives vinculades a sectors emergents de la nova economia i al sector de la construcció.

Dilluns es coneixia 'una mala notícia sobre l'increment de l'atur' i dimecres, el president de la Generalitat, José Montilla, ha reiterat 'que la lluita contra la crisi és meva principal preocupació com a president i la del Govern'.

Dintre d'aquest context el Govern, la Federació de Municipis (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), han signat l'acord que donarà impuls als Plans d?Ocupació Locals 2010, amb una injecció de 100 milions per part de la Generalitat i amb la previsió de crear 25.000 nous contractes laborals a persones aturades que s'han quedat sense prestació o estan a punt de perdre-la. En la signatura que impulsarà els Plans d?Ocupació Locals hi ha près part, a banda del president, la consellera de Treball, Mar Serna; el president de la Federació de Muncipis de Catalunya, Manuel Bustos; i el president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve.

La nova partida servirà per finançar iniciatives vinculades als sectors emergents de la nova economia tals com tecnologies de la informació i la comunicació, les energies renovables, l'eficiència i l?estalvi energètics i també per ajudar al sector de la construcció, un dels més castigats per l'increment de l'atur.

L'acord posa l'èmfasi, sobretot, en la coordinació entre l'administració catalana i els governs locals, als quals 'el Govern vol donar un paper rellevant' en el disseny i aplicació de polítiques d'ocupació.

El president de la Generalitat va afirmar en l'acte 'volem ajudar les institucions, entitats i empreses del conjunt de Catalunya a tirar endavant els projectes i les actuacions més adequats a les seves necessitats, i que ajudin a la gent que s'ha quedat sense feina a trobar-ne i a obrir-se nous camins laborals'.

'Els plans d'ocupació suposen un pas important perquè la col·laboració dels Ajuntaments i del Govern de la Generalitat, amb l'ajut de l'Administració central, es traduirà en 25.000 contractes laborals', ha afirmat el cap del Govern.

'Nosaltres ha indicat- hi posarem els recursos i animo a tots els municipis a presentar projectes que puguin ajudar a pal·liar temporalment l'atur i a generar ocupació en sectors de futur', perquè 'així respondrem a dos objectius bàsics: la transformació de la nostra economia i la creació d'oportunitats per als ciutadans més afectats per la crisi'.

Al fil d'això, ha recordat que 'aquest és l'esperit dels 30 compromisos', signats a final de l'any passat amb les principals patronals i els sindicats. 'I aquest és també l'esperit que ha de fer possible que ajuntaments i Govern treballem colze a colze en benefici dels ciutadans', ha conclòs.

Plans d'ocupació locals 2010

- Pressupost que hi aporta la Generalitat: 100 milions d'euros
- Qui se'n pot beneficiar? Les persones aturades sense prestació:
a. treballadors desocupats inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya que hagin exhaurit (o estiguin a un mes de fer-ho) la prestació i/o subsidi de l'atur i no hagin participat en el programa de plans d'ocupació del 2009
b. treballadors desocupats que percebin l'ajut del Programa Temporal de Protecció per Desocupació i Inserció (PRODI); de l'Ajut Temporal Extraordinari (ATE) de la Generalitat per a Treballadors Autónoms, i de la Renda Mínima d'Inserció
- Terminis:

a. la Generalitat presentarà la convocatòria en el termini d'un mes

b. llavors, els ajuntaments hauran de presentar els projectes la data límit d?inici dels plans (i per tant de contractació de treballadors) és el 30 de juny de 2010

c. els contractes tindran una durada de 6 mesos i ocuparan el 70% de la jornada laboral del treballador, que haurà de dedicar el 30% restant del temps a formar-se

- Tindran preferència:

a. treballadors aturats que han participat en programes formatius

b. joves de fins a 30 anys amb un nivell formatiu mitjà

c. treballadors amb discapacitat i altres col·lectius en situació de risc d'exclusió laboral, garantint la presència equilibrada d'homes i dones.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH