Tretze municipis optaran a acollir el cementiri nuclear

|

Sv.- El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha rebut fins aquest dimecres 13 candidatures de municipis interessats en acollir el cementiri nuclear. Ara s'obre ara un període d'al·legacions abans de tancar la llista.

En concret, segons ha informat aquest Departament, les candidatures rebudes corresponen a Albalá (Càceres), Ascó (Tarragona, CiU); Campo de San Pedro (Segòvia, PSOE); Congost de Valdavia (Palencia, PSOE); Lomas de Campos (Palència , PP); Melgar de Arriba (Valladolid, candidatura independent); Santervás de Campos (Valladolid, PP); Santiuste de Sant Joan Baptista (Segòvia, PP); Torrubia de Soria (Soria, PP), Yebra (Guadalajara, PP); Villar de Cañas (Conca, PP); Villar del Pozo (Ciudad Real, PP), i Zarra (València, candidatura independent).

L'alcalde de Albalá ha dimitit aquest dimecres en aprovar l'Ajuntament la candidatura en contra de la seva opinió.

Indústria feliç amb el nombre d'aspirants

El titular d'Indústria, Miguel Sebastián, anunciava el dimarts que aquest dimecres es donaria a conèixer públicament la llista d'ajuntaments que han presentat la seva candidatura, que llavors va xifrar en "deu o onze".

Els candidats procedeixen de cinc comunitats autònomes diferents (Castilla i Lleó, Catalunya, Castilla-La Manxa, Comunitat Valenciana i Extremadura) el que, segons el Ministeri, demostra l'interès despertat per les instal·lacions del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de combustible nuclear gastat i residus radioactius d'alta activitat.

Aquest Departament ha agraït la disposició i el desenvolupament "transparent i democràtic" amb què s'ha portat el procediment en els municipis presentats.

La Comissió Interministerial encarregada de desenvolupar el procediment analitzarà les candidatures rebudes i publicarà en els propers dies una llista amb les candidatures admeses i les que hagin estat provisionalment excloses.

Els municipis que siguin exclosos provisionalment compten amb un termini de deu dies, a comptar de la notificació individual que rebin des del Ministeri, per formular al legacions sobre la seva falta d'admissió o esmenar els defectes de les seves candidatures.

Un cop resolt aquest tràmit es procedirà a publicar la llista definitiva de candidatures admeses i excloses, previ acord de la Comissió Interministerial.

A continuació es procedirà a l'anàlisi del terme municipal dels candidats definitius i, després d'aquest tràmit, es comunicarà als afectats les zones no aptes per a albergar l'ATC i el seu centre tecnològic.

Al costat de l'ATC s'instal·larà un parc tecnològic de 20 hectàrees, un centre de recerca sobre residus i un parc empresarial que, en total, suposaran una inversió aproximada de 700 milions d'euros en cinc anys.

Per a la construcció de les instal·lacions s'estima una mitjana diària d'uns 300 treballadors durant els esmentats cinc anys, amb pics de fins a 500.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH