L'ALERTA DE RUBALCABA

Redacció Catalunyapress

El ministre espanyol de Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba ha esvalotat el galliner polític, i professional en l'àmbit de la seguretat pública i privada, amb l'anunci de la preparació per ETA d'un nou cop, en coincidència amb la presidència de torn espanyola de la Unió Europea.


El màxim responsable de l'ordre públic encara concretava més, i donava prioritat a la hipòtesi d'un segrest. Tot això, en el marc d'una trobada amb l'actual conseller de Interior del Govern Basc, Rodolfo Ares, al qual li ha concedit el que mai no havia obtingut cap dels executius autonòmics del territori encapçalats pel PNB, tot i les reiterades reclamacions: que l'Ertzainza accedeixi a territori francès i a la coordinació amb els cossos de seguretat dels dos Estats, en la lluita contra l'organització terrorista que tants fruits ha donat els darrers anys. Posat el cos sota comandament del PSE-PSOE, s'ha acabat la malfiança, no del tot justificada, en un cos de policies bascos que ha perdut caps, responsables polítics i agents en enfrontaments o per atemptats dels terroristes.


Mai no és tard quan arriba, una mesura que sembla encertada. Però tornem a l'avís d'un ministre que, en paraules d'un altre comentarista no acostuma a donar cap puntada sense fil?. Semblaria doncs, que no ha estat una comunicació a la societat sense fonament, ni per distreure l'atenció d'altres problemes, ni fruit de la mera estadística, del temps passat sense atemptats mortals ni altres accions violentes que conviden a pensar en alguna iniciativa dels responsables, més que sigui per desmentir que estan acabats.

L'eficàcia demostrada pels serveis d'informació, i una intuïda infiltració al sí de la mateixa organització activista, a més de les discrepàncies en la galàxia dels mal anomenats abertzales, la reiteració del mateix polític en l'advertència, amb l'afegit que disposa de informació fidedigna, el fan força creïble.


Ben diferent és que hagi estat oportuna una advertència que no pot deixar d'alarmar el conjunt de la societat, en uns dies d'especial sensibilitat, com són els d'aquestes festes, i tot just quan el nostre mig món ha recuperat la psicosi respecte del transport aeri, després de l'incident a Detroit.


Alguns diuen que el gest anava dirigit a la mateixa ETA, que ha estat com dir-los: sabem que veniu, i us estarem esperant.? Si així fos, el més lògic és que ens trobem a començament de l'any més noticies de detencions, de suposats escamots desarticulats i de comís d'explosius, armes i la resta de materials habituals, a una, l'altra, o les dues bandes de la frontera; quelcom també, estadísticament, previsible.


En qualsevol cas, bona part de raó tenien els que parlen de inoportunitat en la declaració del ministre. Més que sigui perquè haurà posat l'ai al cor a massa ciutadans.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH