BBVA i els sindicats signen un acord sobre la lliurança dels dissabtes

|

SV.-BBVA i els sindicats van signar aquest dimarts un acord col.lectiu sobre la jornada laboral a l'entitat, que atorga una major flexibilitat en l'organització del treball i contempla la lliurança de tots els dissabtes de l'any.

Segons va informar l'entitat bancària, l'acord estableix diverses opcions de recuperació del temps no treballat els dissabtes entre octubre i març.


També es contempla l'establiment d'horaris especials en fins a un màxim del 5% de la xarxa d'oficines i un 5% de la plantilla.


L'acord assolit per BBVA amb CCOO, UGT i la Confederació de Quadres (ACB) és d'eficàcia general i serà d'aplicació a partir del 2 de gener de 2010.


El pacte "dóna resposta de forma equilibrada tant als interessos del banc com dels empleats i, especialment, dels clients de l'entitat, ja que possibilita l'establiment de diferents fórmules més flexibles d'atenció i de prestació del servei, que permeten potenciar l'assessorament personal ", va afegir BBVA.


En primer lloc, l'acord estableix la lliurança del personal tots els dissabtes de l'any, recuperant el temps no treballat en dissabte amb diferents fórmules de flexibilitat. El Conveni Col.lectiu del Sector de Banca en vigor només estableix la lliurança dels dissabtes entre l'1 d'abril i el 30 de setembre.


El pacte aconseguit per BBVA amb els sindicats preveu, com a aspecte diferencial respecte a altres acords signats en el sector, una clàusula per poder modificar l'horari habitual de les oficines.


Per a la recuperació de la jornada de treball dels dissabtes inclosos entre octubre i març es s'estableixen diferents fórmules: tot dijous amb horari d'entrada flexible entre les 15.45 i les 16.15 hores i de sortida entre les 18.30 i les 19.00 hores, un cop complertes dues hores i 45 minuts de treball. Si el dijous és festiu es considerarà no recuperable, i si és vigília de festiu, la recuperació es farà el dimecres anterior.


Una altra possibilitat és recuperar aquestes hores dos dijous al mes (el primer i l'últim), mentre que el 50% de temps restant es podrà recuperar en altres horaris i dies diferents de mutu acord entre l'empleat i el seu superior.


La totalitat del temps a recuperar es podrà pactar de mutu acord entre el responsable i l'empleat quan aquest últim estigui realitzant estudis reglats, tingui fills de fins a 12 anys o tingui al seu càrrec familiars dependents de primer grau. Aquesta opció va encaminada a facilitar la conciliació personal i familiar dels empleats.


Finalment, el pacte inclou que el personal directiu i comercial podrà modificar el seu horari de treball amb discrecionalitat i flexibilitat, conjugant les necessitats de conciliació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH