I HAVE A DREAM

Redacció Catalunyapress

Repassava jo les dades de l'enquesta del CIS on els polítics apareixen com a problema i em vaig quedar tocat, l'edat no perdona.

I crec que vaig somiar. Vaig somiar que al Parlament s'aprovava una nova llei electoral on cada diputat era elegit en llistes obertes; que les seves senyories renunciaven a tota mena de prebendes limitant-se a rebre un sou raonable i d'acord amb la situació econòmica actual. Sou no vitalici i sense cap benefici fiscal. A aquesta proposta s'unien immediatament els presidents de comunitats autònomes, consellers, alcaldes, regidors i altres càrrecs públics. Quedava establert per aquesta nova norma que ningú podia romandre en un càrrec públic més de dos mandats i que aquells que havien sobrepassat aquest període marxaven voluntàriament als seus assumptes.

Posats a fer, vaig somiar que els sindicats i els patrons decidien renunciar a subvenció alguna i estaven disposats a viure de les quotes dels seus afiliats.

I no va parar la cosa aquí. Portats d'un vent de dignitat, van decidir anar al seu treball diari en transport públic per donar exemple, ho feia Leguina quan era President de la Comunitat de Madrid, a qui trobava al Metro de tant en tant.

Empesos per aquest vent nou, les primeres decisions que es van prendre va ser eliminar tots els despeses innecessàries i supèrflues: televisions diverses, subvencions a amiguets cinematogràfics, fundacions properes i llunyanes, aniversaris, festes diversos, fullets estúpids i aquest sense fi de forats per on es van els rius dels diners públics.

I també vaig somiar que, després d'aquestes decisions, sobrava diners per a gairebé tot i que una nova enquesta retornava el crèdit als polítics davant l'aplaudiment general d'aquest poble maltractat.

Però, ja dic, només va ser un somni. Em va despertar el carter que portava un certificat en el qual se'm anunciava la pujada de l'IBI.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH