UNIJEPOL denuncia el partidisme d'Aguirre

|

La Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local ha mostrat el seu rebuig per les declaracions de la presidenta de la Comunitat en referència a la rescissió dels Convenis "BESCAM" subscrits amb determinats ajuntaments.

UNIJEPOL sempre ha mostrat el seu ferm suport al "Projecte de Seguretat de la Comunitat de Madrid", de la mateixa manera que ha manifestat reiteradament l'ús partidista que es fa del mateix per part del Govern autonòmic, que "oblida" que aquest és un projecte institucional que no hauria de ser utilitzat com a arma llancívola contra aquells municipis governats per forces polítiques diferents a la que sustenten l'actual Govern de la Comunitat de Madrid.

Per això els resulta sorprenent a aquesta associació que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, digui que va a retirar el finançament als Ajuntaments d'Alcorcón, Coslada, Fuenlabrada i Parla-casualment, tots ells amb Govern Municipal socialista-, quan el compromís d'aquests amb la seguretat dels ciutadans és ferma i respectuós amb els Convenis de Col·laboració subscrits entre ambdues administracions, com així ho testifiquen els descensos de la criminalitat assolits en aquests municipis, que en bona part s'han aconseguit gràcies a la contribució de les seves policies locals.

Si en aquesta legislatura s'ha assistit a un important retrocés del Projecte BESCAM denúncia UNIJEPOL no ha estat per responsabilitat dels ajuntaments, sinó per la important reducció pressupostària realitzada pel Govern Regional, que ha restringit les quanties destinades al mateix de forma unilateral, la qual que ha motivat diversos recursos d'alguns dels municipis "amenaçats".

A més, el Govern Regional ha imposat una taxa per a la formació dels policies locals, que s'han convertit així en els únics funcionaris en tot l'Estat espanyol, la formació ha de ser sufragada per ells mateixos. No s'ha aprovat la Llei de Coordinació de Policies Locals, tot i les contínues promeses de la Conselleria de Presidència, Justícia i Interior, i segueixen sense dictar normes reguladores tan importants com les relatives a la uniformitat, proves d'accés a les respectives categories o homogeneïtzació de mitjans tècnics i armament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH