Cauen un 11% els contractes a persones amb discapacitat

|

SERVIMEDIA.- El nombre de contractes de treball a discapacitats ha baixat un 11,38% en el present any respecte a 2008. Així ho reflecteix l'estudi "L'impacte de la crisi econòmica a les persones amb discapacitat i les seves famílies".

L'estudi, realitzat per la consultora intersocial per al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), revela que la crisi econòmica ha repercutit negativament en el nombre de contractes realitzats a persones amb discapacitat, el que influeix directament en el deteriorament de l'àmbit laboral d'aquest sector.

Respecte als tipus de contractes que majors reduccions han tingut, el contracte "indefinit" (29,96%), el "indefinit de persones amb discapacitat" (27,88%) i els contractes "convertits en indefinits" (20,95 %) són els que majors disminucions han experimentat. Encara que també han disminuït altres tipus de contractes, com el "temporal de persones amb discapacitat", l'estudi constata que la tendència a la baixa en l'ocupació està més accentuada en els contractes que ofereixen major qualitat en l'ocupació.

El document fet públic pel Cermi reflecteix també que la població amb discapacitat, en veure limitat el seu accés a l'ocupació, veu perjudicada la seva situació socioeconòmica.

Aquest context és fruit, al seu torn, d'una mala situació formativa d'origen, que encara que en els últims anys està millorant, representa encara un impediment en la igualtat de drets i oportunitats.

A més, es destaca que les dones amb discapacitat pateixen en major mesura les conseqüències de la crisi econòmica, tant en termes nets de generació d'ingressos i accés al mercat laboral com en cost d'oportunitat. Aquest col.lectiu sol sacrificar la seva carrera formativa i / o professional per realitzar tasques de suport familiar, cosa que s'incrementa en un context de crisi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH