Els Ajuntaments de Barcelona i Lleida busquen mesures per estalviar

|

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat congelar el sou dels regidors aquest any per tal de reduir despeses dins de les mesures contra la crisis. A Lleida, el consistori ha presentat un Pla d'Austeritat Municipal.

Altra de les mesures aprovades es la pujada d'un 2% dels salaris dels funcionaris i personal laboral. La diputació també ha decidit congelar el sou dels seus càrrecs electes.

La mesura de contenció del consistori, que coincideix amb la crisi econòmica, s'aplicarà també als delegats sectorials, els comissionats d'alcaldia i el gerent municipal.

Respecte a la corporació provincial, que va aprovar la mesura per unanimitat en el ple d'aquest dijous, també l'aplicarà al personal eventual i als alts càrrecs directius.

Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha decidit posar fil a l'agulla a l'estalvi municipal amb la presentació d'un Pla d'Austeritat Municipal. Limitar la temperatures dels equips de climatització, tancar els llums, reduir les comunicacions postals, imprimir a doble cara o utilitzar els transports públics són només algunes de les mesures d'aquest pla presentat aquest dijous per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que vol fer front a la disminució d'ingressos motivada per la crisi econòmica actual.

El context econòmic requereix adoptar polítiques per reduir l'impacte de la crisi sobre la ciutadania i impulsar l'economia local, segons Ros i la tinenta d'alcalde, Montse Mínguez, que afegeixen que ara també cal portar a terme mesures de contenció de la despesa pressupostària amb criteris de racionalització i estalvi que no afectin la prestació dels serveis.

El pla presentat aquest dijous proposa 20 mesures articulades mitjançant tres grans eixos: les mesures de control de la Despesa, el control en la tramitació d'expedients de despesa i l'agilitació dels pagaments a proveïdors.

Les mesures destinades a controlar la despesa s'apliquen en àmbits molt diversos. En els equips de climatització s'haurà de limitar la temperatura: no menys de 26 graus a l'estiu i no més de 21 a l'hivern i al final del dia s'hauran de tancar tots els llums.

S'haurà de moderar el consum telefònic, així com també s'haurà de fer amb el correu postal, que perdrà pes en detriment del correu electrònic. Es minimitzaran les publicacions en paper, els documents s'imprimiran a doble cara, sense color si són d'ús intern i en paper reciclat, i fins i tot se suprimirà la nòmina en paper.

També s'hauran d'optimitzar els recursos que s'utilitzen per a la representació institucional, com els regals -que els subministrarà el patronat local de turisme- o els aperitius -que els oferirà l'Escola d'Hostaleria. Per cobrir les baixes o les substitucions de personal així com també les hores extres que no responguin a situacions d'emergències hauran de ser autoritzades prèviament per l'alcalde. Els desplaçaments es faran en transport públic i els trajectes en cotxe es limitaran als imprescindibles.

Es continuarà amb la política d'abandonar els locals de lloguer per reubicar-se en dependències municipals o locals propis i prioritzar les subvencions a entitats vinculades a la prestació de serveis socials o assistencials.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH