Menys funcionaris per 2009

|

El Consell de Ministres ha aprovat quatre reials decrets d'Oferta d'Ocupació Pública per a 2009, que ascendirà a 17.948 places d'accés lliure, a les quals se'n sumen 2.613 de promoció interna, el que suposa un total de 20.561 places.

Aquesta dada suposa una reducció del 42,7% respecte a les 35.895 places convocades pel Govern per al present exercici 2008.

Segons explica l'Executiu, la convocatòria s'ha elaborat seguint el principi d'austeritat anunciat pel president del Govern, encara que la reducció del nombre de places "no afectarà la prestació dels serveis públics essencials".

En aquest sentit, la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha assenyalat que aquesta oferta es caracteritza per "l'austeritat en la despesa pública, l'apogeu de les polítiques d'ocupació i l'atenció permanent als serveis públics essencials".

Augmenta al 7% el percentatge de discapacitats en l'administració

L'Oferta d'Ocupació Pública d'aquest any estableix, per primera vegada, la reserva del 2% dels llocs per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest percentatge s'afegeix al 5% de reserva per a persones amb discapacitat física o sensorial que ja es venia aplicant en anteriors convocatòries, la qual cosa eleva a un 7% el percentatge total de places destinades a persones amb algun tipus de discapacitat en l'Administració General de l'Estat.

El nombre total de places de nou ingrés de personal al sector públic suposa, com a màxim, un 30% de la reposició dels seus efectius tal com es va establir en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat.

Aquesta limitació no s'aplica als serveis públics considerats essencials, com les Forces i Cossos de la Seguretat de l'Estat (4.957 places), l'Administració de Justícia (2.883 places), les Institucions Penitenciàries (1.572 places), l'Educació, la Sanitat, la Inspecció de Treball o la seguretat aèria.

Tampoc no afectarà el personal que treballa en la gestió de les polítiques actives d'ocupació|ús, de les prestacions per desocupació i en el control i lluita contra el frau fiscal i el control de la despesa pública.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH