Comencen les obres per construir un carril bus-VAO a la C-58

|

Les obres del carril bus-VAO de la C-58, la via amb més densitat de trànsit, han començat aquesta setmana amb els treballs previs a la construcció d'aquesta infraestructura viària.

Segons la planificació prevista, el termini d'execució serà de tres anys, durant els quals s'intentarà mantenir el sis carrils de la circulació evitant talls de trànsit. Es tracta del primer carril bus d'aquestes característiques que impulsa el Govern català a les entrades i sortides de Barcelona. Té un pressupost total de 80 milions d'euros.

La construcció de dos carrils segregats d'ús exclusiu per a autobusos i vehicles d'alta ocupació (VAO) al mig de l'autopista C-58 i en l'enllaç amb la C-33, en el tram comprès entre Ripollet i l'avinguda Meridiana de Barcelona, té com a objectiu la millora de la capacitat viària i fomentar l'ús del transport públic.

Les actuacions prèvies a la intervenció sobre la calçada s'han iniciat amb els treballs de topografia, esbrossada de camins i talussos i altres condicionaments necessaris, com el desviament dels serveis afectats, ja que molts d'ells necessiten resituar-se, com les línies telefòniques, elèctriques, conduccions de gas i aigua, entre d'altres. Es preveu que el gruix de l'obres s'iniciï en uns dos mesos.

El carril bus-VAO tindrà una longitud total de 6,82 km i el seu funcionament serà reversible, de tal forma que els dos carrils sempre tinguin alhora el mateix sentit de la circulació, en funció de les necessitats de mobilitat, decidint en cada moment, i depenent del trànsit, el sentit cap a Ripollet o cap a Barcelona.

Gairebé tot el seu recorregut es construirà a nivell de l'actual C-58 aprofitant el centre de la calçada, amb dos carrils de 3,5 metres d'ample cadascun i vorals d'un metre i mig, amb tres elements distintius com dues pèrgoles i un viaducte elevat. Per tal d'encabir el nou carril bus a l'actual mitjana, de 4 metres d'amplada, s'eixamplarà l'autopista lateralment.

Mantenir els 6 carrils oberts al trànsit

El principal repte plantejat a l'hora de programar aquesta obra és intentar minimitzar les possibles afectacions sobre el trànsit, sense que calgui fer talls i mantenir oberts els sis carrils de circulació (tres per sentit).

Per poder assolir aquest objectiu, tot el procés constructiu s'ha dissenyat al voltant de 8 àmbits d'intervenció definits per diferents elements estructurals, cadascun d'ells amb diferents fases constructives.

Així mateix, i per evitar les afectacions sobre el trànsit, es procurarà no es treballarà en més de dos àmbits alhora. Igualment, s'han escollit mètodes constructius per executar les estructures més complexes que evitaran al màxim les afeccions.

Millora de la mobilitat Vallès-Barcelona

El nou carril, que contribuirà a millorar la mobilitat entre el Vallès Occidental i el Barcelonès, és un clar exponent de l'aposta del Govern de Catalunya en favor del transport públic i la mobilitat sostenible, augmentant i prioritzant la fluïdesa del transport col·lectiu i promovent l'alta ocupació dels vehicles privats per descongestionar les entrades i sortides de Barcelona.

Cal destacar que aquest tram de la C-58 registra la IMD (intensitat mitjana diària) més alta de tot Catalunya, superior als 150.000 vehicles diaris.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH