7 de cada 10 executius temen per la reputació corporativa de la seva empresa

|

Internet està transformant i incidint en la reputació corporativa de les empreses. Per això Weber Shandwick ha realitzat un estudi sobre la gestió de la reputació online en col·laboració amb The Economist Intelligence Unit.

L'informe Risky Business: Reputations Online ha revelat que el 67% dels alts directius enquestats creuen que la reputació corporativa de les seves companyies està amenaçada. Entre les seves majors preocupacions figuren el sabotatge laboral i els correus electrònics mal dirigits.

Segons Andy Polansky, President de Weber Shandwick, l'estudi confirma que la gestió de la reputació online se situaria en les agendes de la majoria dels directius de les empreses al reconèixer que la xarxa s'ha convertit en un desafiament capaç de danyar fins i tot reputacions construïdes durant anys?. A mesura que Internet es cola en tots els llocs de les oficines: passadissos, despatxos, sales de reunions, fins i tot en els lavabos, l'estudi identifica a més les tendències online i offline que més influïxen en la creació o destrucció de la reputació.

L'informe, Risky Business: Reputations Online? s'ha realitzat sobre la base d'enquestes realitzades a 703 alts directius de companyies de més de 20 sectors diferents a Amèrica del Nord, Europa i Agafava Pacífic, entre altres mercats.

Sabotatge laboral

Una gran majoria de directius desconeix el que els seus propis empleats comenten a través de la Xarxa. Així ho revela l'informe, ja que dos terceres parts dels enquestats, un 66%, ignoren o no volen admetre que alguns dels seus empleats estan criticant a la seva pròpia empresa a través d'Internet.

Sorprèn que només el 34% dels executius confirmi que els consta que almenys un empleat ha fet comentaris negatius de la companyia en fòrums i mitjans online, a pesar de conèixer el continu dany dels mateixos.

Missatges mal dirigits

Qualsevol empleat, sense importar el nivell que ocupi en l'organització, potencialment ha pogut danyar la reputació de les companyies a través d'eines online. Així, l'estudi confirma que un 87% dels executius admeten haver enviat o rebut per equivocació almenys un correu electrònic de caràcter privat, un simple text o algun missatge relacionat amb una xarxa social com Twitter.

Tampoc els presidents executius són immunes a aquest problema ja que un 80% també ha enviat o rebut per error un correu. Les conseqüències inesperades i sense intenció d'aquests missatges electrònics amb errors de destinataris poden contaminar, de vegades fins i tot de manera permanent, la reputació empresarial en qüestió de segons. Amb més de 60 mil milions de correus electrònics al dia circulant per tot el món resulta poc sorprenent que molts perdin el seu camí previst, sobretot quan l'enquesta revela que els executius, en ocasions, manen correus quan estan en el llit (67%), mentre conduïxen (50%), en bars o clubs (39%) i durant reunions de treball (38%)%[2].

Intel·ligència online de la Reputació

Entre
l'àmplia gamma de temes que ha cobert l'estudi, destaca com els executius poden utilitzar Internet per a construir i mantenir consolidada la reputació corporativa. Quan s'ha preguntat per l'efectivitat d'Internet com font per a avaluar la reputació, els executius han assenyalat que els millors usos d'Internet són la investigació de la competència (64%) i socis (60%), per a conèixer la impressió ?feedback- dels clients (63%) i per a explorar noves oportunitats laborals (60%).

També reconeixen que quan naveguen per Internet descobrixen una àmplia gamma de continguts sobre aspectes tan variats com estar informats de les presentacions que la competència fa, així com els seus errors, i també per a conèixer els suggeriments dels clients quant al treball dels empleats. Internet ha fet que molts executius es converteixin en detectius de la reputació online?, recalca Gaines-Ross.

D'altra banda, crida també l'atenció que és poc freqüent que els executius vegin en l'ús d'Internet una eina que els ajudi a valorar l'historial de la responsabilitat corporativa de la seva companyia o d'unes altres, així com d'organitzacions caritatives, grups activistes i ONGs.

Potser els directius tinguin menys preguntes sobre temes relacionats amb la responsabilitat corporativa o sospitin que hi ha companyies que en ocasions emmascaren la seva responsabilitat en reputació transformant-lo en iniciatives verdes?, comenta Gaines-Ross. També hi ha una possibilitat que els executius derivin la responsabilitat dels temes mediambientals i socials als seus departaments encarregats de responsabilitat social corporativa i a assessors als quals paguen per a estar al tant del que és important i no tant en temes relacionats amb la responsabilitat corporativa i les ONGs.?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH