Garzón deixa en llibertat a l'últim detingut del 'cas Günter'

|

SERVIMEDIA.- Baltasar Garzón ha deixat en llibertat a l'últim detingut en el 'cas Günter' i ha rebutjat la personació sol·licitada pel PP. Després d'això la Comunitat de Madrid s'ha personat com acusació.

Garzón ha deixat en llibertat amb l'obligació de comparèixer una vegada a la setmana en el jutjat més pròxim al seu domicili a un treballador al servei de Francisco Correa, després d'interrogar-li durant més de tres hores.

L'empleat de Correa, que va ser detingut per la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) del Cos Nacional de Policia, és la quarta persona que el jutge deixa en llibertat amb mesures cautelars des que va començar a instruir aquest sumari, que es troba secret de sumari.

El PP no serà acusació

Tot just 24 hores després que el PP registrés el seu escrit de personació a l'Audiència Nacional i sol·licités la recusació del magistrat en el cas, Garzón ha desestimat la petició dels populars, que no obstant això encara pot ser recorreguda davant la Sala penal.

Garzón denega la personació del PP "màxim quan existeixen seriosos indicis que persones integrants d'aquesta formació podrien tenir responsabilitat penal en aquesta causa".

A més, adverteix a la formació liderada per Rajoy que des d'ara companys seus de partit poden ser jutjats en altres actuacions "que s'incorporin per aforament" d'algun dels implicats en la trama.

Això significa que en el sumari instruït per Garzón podria aparèixer algun destacat dirigent del Partit Popular aforat per ser diputat nacional, senador o diputat autonòmic en algun parlament regional.

En rebutjar la personació sol·licitada pel PP, automàticament queda rebutjada la recusació que el partit havia plantejat contra Garzón per dubtar de la seva imparcialitat per a investigar aquest cas. No obstant això, la decisió adoptada avui per Garzón pot ser recorreguda davant la Sala penal.


El PP qualifica d'infundat l'acte de Garzón

El PP va presentar anit en el Jutjat de Guàrdia de la Plaça de Castella el recurs contra l'acte del jutge Baltasar Garzón, en el qual nega la personació del PP en la investigació de la suposada trama de corrupció del "cas Gürtel" i que el PP ratlla de "infundat, contradictori i arbitrari".

Els populars consideren en el recurs que l'acte és "incongruent en els seus propis termes", perquè "al presumir una vinculació o integració d'algun dels imputats amb el PP dóna per fet que aquesta part no exerciria ni podria exercir enfront d'elles cap tipus d'acció penal".

En el recurs, el PP rebutja que l'acte negui la personació del PP com acusació particular en la investigació per no ser "perjudicat o ofès" pel delicte.

En opinió del PP, el jutge empra "una nova figura jurídic processal desconeguda fins a la data", al disposar la devolució de l'escrit presentat, així com el de recusació, "el qual no pot proveir-se al no acceptar-se la personació".

El PP diu que el magistrat ha negat la personació al PP, "sabent per endavant que acceptar la personació suposaria la immediata tramitació de la recusació plantejada".

Aquesta formació política recalca que la seva indefensió en aquest cas és "notòria, evident i palmària".

La Comunitat també es persona

La Comunitat de Madrid ha sol·licitat personar-se com acusació particular en la causa per corrupció investigada pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

El Govern regional es considera perjudicat en el cas ja que en l'ordre d'empresonament del jutge d'ahir es sospita que pot haver-se destinat "fons propis de la Comunitat de Madrid a fins distintes dels legalment previstos", segons consta en un escrit enviat al Jutjat Central d'Instrucció nombre 5.

Així mateix, la Comunitat sol·licita a l'Audiència que s'abstingui d'aquesta causa "si afecta a persones aforades" -amb càrrecs en la Comunitat- i que es remeti a la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

En concret, en elles Corretja afirma que s'han carregat a la regió madrilenya despeses del PP i que un conseller cobrava comissions per diferents favors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH