El procuradors de Catalunya ja fan els tràmits per via telemàtica

|

Tots els procuradors de Catalunya ja fan servir el sistema telemàtic, que al llarg del 2009 s'ampliarà als jutjats contenciosos administratius, als advocats de l'Estat i de la Generalitat i a les audiències provincials.

La implantació del sistema telemàtic anomenat LexNET per fer les notificacions als procuradors s'ha consolidat el 2008, i en l'actualitat l'utilitzen tots els jutjats de Catalunya civils, mercantils i dedicats als casos de violència sobre la dona.

Des que LexNET es va posar en marxa, s'han efectuat 1.570.533 notificacions per via telemàtica des del juliol de 2007, i més de 800 procuradors i procuradores es beneficien del sistema. Catalunya és la comunitat autònoma on LexNET té un major abast i ús.

En total són prop de 400 els òrgans judicials de Catalunya que fan ús del sistema: 280 jutjats de la demarcació de Barcelona; 39 a Girona; 21 a Lleida; 38 a Tarragona, i 8 a les Terres de l'Ebre.

El Departament de Justícia preveu posar-lo en funcionament durant el 2009 als jutjats contenciosos administratius de Catalunya, com també al Gabinet Jurídic de la Generalitat, als advocats de l'Estat i a les sales civils de les audiències provincials.

La implantació del sistema va acompanyada de sessions formatives per als usuaris. Des del juliol del 2007, data en què es va iniciar el procés d'implantació de LexNET, han rebut formació més de 1.000 funcionaris.

Montserrat Tura, consellera de Justícia, ha assegurat que Catalunya és capdavantera a l'Estat en l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de la Justícia i ha ressaltat que amb les notificacions per via telemàtica s'ha trencat una dinàmica establerta des de feia 200 anys i s'han obert portes a nous models culturals.

Ana Moleres, degana general del Consell dels Il·lustres Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, ha ressaltat que en l'actualitat tots els procuradors de Catalunya utilitzen el sistema informàtic amb la seva signatura digital? i ha agraït l'esforç dels professionals en el desenvolupament del sistema.

LexNET és una nova eina que permet estalviar temps i costos; a més, reforça la seguretat en les comunicacions de les resolucions judicials als representants de les diferents parts d'una causa, i a la vegada en garanteix la recepció simultània per totes les parts, ja que s'utilitza una targeta criptogràfica.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH