Serna: 'Gestionarem per millorar el servei a l'empresariat que contracti estrangers'

|

SERVIMEDIA.- Catalunya s'ha convertit avui en la primera CCAA en rebre les competències relacionades amb les autoritzacions de treball per a immigrants, segons ha aprovat el Ple de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat.

A partir de l'1 d'octubre, quan es faci efectiu aquest traspàs, la Generalitat assumirà les autoritzacions inicials de treball per compte propi i aliè dels estrangers la relació laboral dels quals es desenvolupi a Catalunya, tal com recull l'article 138 de l'Estatut català.

A més, el Govern català s'encarregarà de les funcions que ve desenvolupant l'Adiministració General de l'Estat i els serveis relatius a inici, instrucció i resolució de procediments i notificació de resolucions en aquest àmbit. A pesar d'això, el Govern central continuarà gestionant les renovacions de permisos i els permisos de residència.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat avui el fet que Catalunya sigui la primera en gestionar aquesta competència i ha afirmat que "la Generalitat exercirà la competència amb la voluntat de millorar el servei a l'empresariat que vulgui contractar persones estrangeres per treballar a Catalunya per primer cop.

L'any 2007, les persones estrangeres que va aconseguir el permís inicial de treball a Catalunya o la modificació del permís van ser 69.000 aproximadament; el 2008, segons dades provisionals, unes 32.000 persones. La consellera Serna ha declarat que és molt probable que aquestes xifres es reduiran perquè les necessitats del mercat de treball han canviat?

L'Estat tramita la reforma per tal que totes les CCAA ho puguin gestionar

En aquest moment, el Govern central està tramitant la reforma del reglament de la llei orgànica sobre drets i llibertats dels estrangers i la seva integració social, que adaptarà el procediment de tramitació de les autoritzacions inicials de treball|feina a estrangers per fer efectiu aquest traspàs.

D'aquesta manera, s'obre una via per a la transferència d'aquest tipus de competències a qualsevol altra comunitat que desitgi assumir funcions en aquesta matèria.

Salgado ha assenyalat que per a aquest traspàs "ha estat necessària molta coordinació" perquè els processos de tramitació de les autoritzacions de treball a estrangers es desenvolupin d'una forma "àgil".

Segons Saura, aquest traspàs suposa que Catalunya "intervindrà, per primera vegada, en la regulació dels fluxos laborals migratoris", que, ha destacat, "ha estat un dels temes fonamentals i més debatuts de l'Estatut".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH