La Generalitat dona un impuls a la llei de dependència

|

CATALUNYAPRESS.- El Departament català d'Acció Social i Ciutadania promourà fins a l'any 2012 la creació de 10.761 noves places públiques per a atendre a diferents tipologies de persones dependents.

Entre els grups que es veuran beneficiats per l'increment de personal, destaquen les persones majors, els discapacitats, els malalts mentals, els drogodependents o els afectats pel VIH-sida.

Així consta en la Programació Territorial que la Generalitat ha presentat avui i que comporta un increment global del 21% de les places públiques dirigides a aquests col·lectius.

La consellera de l'àrea, Carme Capdevila, ha destacat que amb aquest creixement Catalunya superarà les ràtios de cobertura pública fixades en la Llei de Serveis Socials i els estàndards europeus.

Un altra de les novetats anunciades es l'utilització d'un programa informàtic per ajustar la programació a les necessitats que puguin sorgir en aquet període de creixement dels recursos que es desenvoluparà fins a 2012.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania també ha donat les estadístiques per regions. A les Terres de l'Ebre i a la província de Barcelona es a on més creixerà el percentatge de places.

També s'ha de destacar que les persones amb discapacitat física i amb discapacitat derivada d'una malaltia mental disposaran de més del doble de places en Centres d'Atenció Personalitzada, passant les primeres de les 1.340 places actuals a les 2.865 que es preveu que estiguin en funcionament en 2012.

Per la seva banda, les persones amb discapacitat derivada d'una malaltia mental disposaran en 2012 de 4.188 places, per les 1.481 que hi ha en l'actualitat disponibles.

Les places per a persones portadores del virus VIH es doblegaran, passant de els 165 actuals fins a les 361 previstes per 2012.

Reacció de COCARMI

Francesc Pérez, president de COCARMI (Comitè Català de Representants de persones amb discapacitat), ha assenyalat que no ha tingut temps d'informar-se a fons de les mesures anunciades més enllà de les dades, però veu com a positiu l'anunci de la consellera Capdevila.

Pérez ha expressat, en declaracions a aquest mitja, que ho veu com un inici i que ara es tindrà que valorar si amb aquest augment de personal es podran cobrir les necessitats de totes les persones amb dependència o si serà precís augmentar el nombre de treballadors.

Resposta de CiU

CiU denuncia que el Tripartit dóna una pluja de xifres improvisades sobre la creació de noves places públiques quan encara no ha presentat el Pla Estratègic de Serveis Socials

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Josep Lluís Cleries, afirma que aquesta fugida endavant de la consellera Capdevila és per la pressió de l'aplicació de la nefasta aplicació de la Llei de Dependència, on no s'estan donant serveis per manca de places, i per l'incompliment flagrant de la Llei de Serveis Socials

Cleries ha demanat a la Consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, que ofereixi menys pluges de xifres improvisades i més places reals i li ha reclamat també que comenci per elaborar el Pla Estratègic de Serveis Socials i el presenti al Parlament, tal i com preveu la Llei de Serveis Socials?.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH