EL PP OBRE LA CAIXA DE PANDORA (LA TIA III)

Redacció Catalunyapress

El mai vist. Filemón i Mortadela no donen crèdit. Ho tenien tot controlat però en el tots contra tots s'han vist arrossegats pel temporal. Vaja dia! La cosa no anava bé perquè la fiscalia havia donat un cop amb l'anunci de detencions de persones implicades en un cas de corrupció que implicava càrrecs directes del partit. Però, les desgràcies mai vénen soles i el dia va donar per a molt. Els agents estudiaven la situació i repassaven el dia.

Primer acte. Diumenge. El cas de corrupció surt a la premsa, i Rajoy, sense fer cas de les recomanacions dels agents, ordena a Cospedal que passi a l'atac. Les acusacions contra el PP són culpa del PSOE, que utilitza la fiscalia i la policia contra el PP. És la millor defensa? els van dir des del carrer Gènova. Els agents es van mirar amb resignació. Ells no ho tenien clar.

Segon acte. Dilluns. Rajoy anuncia que l'alcalde de Boadilla del Monte ha presentat la dimissió. L'alcalde contesta: d'això res, no estic imputat. Resultat: la imatge de Rajoy cau com un castell de naips. La d'Esperanza Aguirre no queda millor. La T.I.A mou els fils. Al final del dia, l'alcalde popular d'aquesta localitat madrilenya dimiteix.

Tercer acte. Dilluns. L'alegria dura poc en la casa del pobre, diu el refranyer i la realitat compleix. Quan els agents estaven a punt de tancar la via d'aigua a Boadilla, Esperanza Aguirre anuncia que hi ha dos alts càrrecs del Partit Popular de Madrid, relacionats amb les investigacions judicials. Un d'ells és conseller d'esports. No dimiteixen pel que són ara, sinó pel que van ser abans. Van contractar l'empresa d'esdeveniments ara investigada. Mortadela i Filemón, en aquest punt, són conscients que és difícil sortir del garbull. Resultat: la imatge de desunió, enfrontament i galimaties expandeix el pessimisme en els homes i dones del PP.

Quart acte. Dilluns. La T.I.A. contraataca. Cal parar l'efecte desassossec. Rajoy fa una exaltació del PP, de la seva honestedat, de la seva transparència. En la mateixa línia, Esperanza Aguirre presenta les dimissions. S'aconsegueix que les televisions es facin ressò de la postura del PP, però amb la qual cau no està clar que sigui la millor tàctica. No hi ha moltes més pensen els agents especials. Com a mínim, es podrà dir que sempre hi ha un cuc a la poma. No tots som dolents? havia de dir Rajoy de forma clara: el que la fa la paga, i a més, serà expulsat del partit.

Cinquè acte. Dilluns. Les noves tecnologies permeten que la informació vagi a tota velocitat. No té el ritme de Granujas a todo ritmo?, però se li pot assemblar. I això també ha passat. Ara resulta que un diari publica que ha acarat la cal·ligrafia dels manuscrits dels seguiments a càrrecs del partit. Resultat: s'ha descobert que existeix personal que treballa per a la Conselleria d'Interior. Més resultats: la cal·ligrafia d'aquests homes es correspon amb les anotacions realitzades en els parts de seguiment.

Sisè acte. Mortadela i Filemón somriuen davant la mala notícia rebuda per Internet. Somriuen perquè ells havien fet el mateix al matí. Un vídeo d'un alcalde socialista rebent diners es posa a la web d'un diari. Tots els mitjans se'n fan ressò. El ventilador s'ha engegat. El líder ha de fer un comentari. La fiscalia no ha actuat en aquest cas. Resultat: transmetre la idea que tots són iguals, que la corrupció és generalitzada. Vaja, que en tots els llocs couen faves.

Duen 48 hores sense dormir i una vegada la Caixa de Pandora? s'ha obert, la solució és tan complexa com la del sodoku de Solbes amb el finançament autonòmic. A sobre, els dos són de lletres. Filemón fuma i es frega els ulls. Mortadela s'acosta a l'aparell de música. Agafa un CD. S'asseu al costat del seu company i torna a mirar els papers. Queden unes hores per a reaccionar. El problema és que ja no saben per a qui treballen. Tots contra tots. El telèfon, a prova d'escoltes, no sona. No hi ha instruccions. De fons, sonen The Blues Brothers. Ja saben, Granujas a todo ritmo.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH