Multes per als directius que infringeixin la llei de competència

|

SERVIMEDIA.- Els directius d'empreses responsables de decisions que vulnerin la Llei de Defensa de la Competència podran ser sancionats amb una multa de fins a 60.000 euros.

Així consta en una comunicació sobre quantificació de sancions aprovada per la Comissió Nacional de Competència (CNC), que desenvolupa el règim sancionador previst per la Llei de Defensa de la Competència.

El propòsit d'aquesta comunicació sobre la quantificació de les sancions és desenvolupar i publicitar els criteris del nou règim sancionador (acordat a la UE) que contribueixin a dissuadir als potencials infractors d'aquells comportaments contraris a la lliure competència en el mercat.

Per a això la Llei entén que les sancions que eventualment s'imposin haurien de ser quantificades atenent a la gravetat de la infracció i en proporció al dany causat i al benefici il·lícit obtingut per l'infractor.

L'import bàsic de la sanció vindrà determinat per la dimensió i característiques del mercat afectat, la quota de mercat de l'infractor, l'abast de la infracció, la seva durada i els seus efectes. Quan el mercat afectat transcendeixi les fronteres de l'Estat espanyol, es tindrà en compte el volum de vendes de l'infractor relacionat amb la infracció fora d'Espanya.

Aquest import bàsic es calcularà com una proporció del volum de vendes de l'infractor en els mercats de producte o servei, i geogràfics relacionats directa o indirectament amb la infracció, després de la deducció de l'IVA i altres impostos relacionats, durant el temps de durada de la infracció.

Si la infracció és qualificada com molt greu, el percentatge es podrà augmentar fins a un 10% del volum de vendes de l'infractor relacionat amb la infracció.

Si el mercat o mercats relacionats amb la infracció corresponen a un "input" productiu susceptible de provocar efectes en cascada en diferents mercats, el percentatge es podrà augmentar fins a un 10% del volum de vendes de l'infractor relacionat amb la infracció.

Per tant, l'import bàsic se situarà entre un 10 i un 30% del volum de vendes de l'infractor relacionat amb la infracció durant tot el temps de durada de la mateixa.

L'aplicació de cadascuna de les circumstàncies agreujants o atenuants, a més, suposarà un augment o disminució de l'import bàsic en un percentatge d'entre un 5 i un 15% .

A més, la llei limita a un màxim de 60.000 euros la sanció a imposar als representants legals o persones que integren els òrgans directius que hagin intervingut en l'acord o decisió objecte de sanció.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH