El Pla de Barris es una bona eina per combatre la crisi a nivell local, segons Montilla

|

El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat com a objectius del Pla facilitar la integració i el creixement de les persones; i garantir el dret a l'exercici ple de la ciutadania?, per tal que Catalunya esdevingui un sòl poble.

El president ha destacat la importància del Pla de Barris com una bona eina per combatre els efectes de la crisi a nivell local, ja que treballa per assegurar la cohesió? social.

El cap del Govern ha assenyalat que el conveni de la Llei de Barris que s'ha signat aquest divendres a Vic ha de ser una bona eina per combatre, a nivell local, els efectes de la crisi?. Prèviament, havia recordat que el Pla de Barris ha mobilitzat prop de 1.000 milions d'euros en els darrers quatre o cinc anys a tota Catalunya.

Com sens dubte serà una bona eina l'execució dels projectes que Vic ha presentat en el marc de l'aportació extraordinària del govern central per actuacions a nivell municipal?, ha recordat.

Preparar la societat catalana per afrontar els canvis que genera la globalització és un dels objectiu de fons del Pla de Barris?, ha dit el president. Parlem de treballar perquè les nostres ciutats i viles siguin espais on la diversitat d'orígens i substrats culturals sigui un actiu i una riquesa, i no una càrrega o un motiu de temor?, ha remarcat.

Així, ha subratllat la finalitat de la Llei de Barris en la millora, no només de les infraestructures, sinó també de la qualitat de vida, normalització, integració i convivència? als barris, que lliga amb l'objectiu del Govern que el conjunt de ciutats, viles i pobles formin un sòl país, cohesionat, des del punt de vista social, cultural i territorial?.

Conveni de 15,6 milions d'euros

El conveni de col·laboració que han signat avui el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l'Ajuntament de Vic permetrà impulsar el projecte de rehabilitació integral del Centre històric i del barri de la Calla de Vic.

Concretament aquest conveni servirà per posar en marxa treballs de millora urbanística i social per un import total de 15,6 milions d'euros, dels quals 7,8 milions els aportarà el Govern mitjançant el Fons de foment del programa de barris i la resta, l'Ajuntament. Vic va ser un dels municipis beneficiaris de la convocatòria 2008 dels ajuts de la Llei de barris, que s'afegeixen a les subvencions atorgades en el marc de la segona convocatòria pels Barris sud.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH