Maragall es defensa i diu que els socis de govern estaven informats

|

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha negat que els dos socis de govern ?ERC i ICV- desconeguessin la reforma del calendari escolar que pretén engegar. No és exactament que no els haguem informat?, ha dit un Maragall poc concret a ?Hora Q'.

En aquest sentit, en una entrevista a RAC1, Maragall ha afirmat que "els que ahir deien que no sabien res, la setmana passada estaven en una reunió on es va parlar d'aquest tema".

Més enllà d'aquests aspectes purament polítics, el Conseller ha afirmat que es tracta d'una proposta que està en fase d'?iniciativa? i que cal discutir-la amb els partits de l'arc parlamentari i amb els agents educatius. En aquest sentit, ha dit que es tracta d'una mesura del seu departament, l'encarregat de fer aquestes propostes.

Maragall ha defensat que l'objectiu d'avançar la tornada a classe al setembre i fer una setmana de vacances al febrer és contribuir a que la societat s'organitzi millor? de cara a la conciliació de la vida familiar i laboral?.

El conseller també ha recordat que, un cop el Consell Escolar de Catalunya es manifesti, començarà un debat que es tancarà amb l'acord de tots els implicats. A més, el conseller ha insistit que abans de redactar la proposta de reforma s'havia reunit amb sindicats, entitats pedagògiques, entitats empresarials, i ha afegit que, en els seus contactes amb l'empresariat, ha constatat que s'obrirà la possibilitat que pares i mares puguin fer vacances la mateixa setmana de febrer en què ho facin els alumnes.

Com a solució per als pares, preocupats per unes vacances de febrer que ells no tenen, el titular d'Ensenyament ha afirmat que hi haurà més opcions d'activitats extraescolars? i que cal potenciar les grans possibilitats de lleure que ofereix Catalunya i, alhora, aprofitar l'ocasió per crear una oferta de vacances explícita per a pares i fills, en el marc del turisme d'hivern.

A més, ha anunciat que, quan calgui, s'ampliaran les ajudes perquè totes les famílies tinguin accés a activitats extraescolars i ha destacat la importància que tenen, en aquest sentit, les accions de les associacions de lleure, associacions de pares i mares i els ajuntaments.

Els pares, expectants

La Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) es mostra expectant amb l'aplicació de la mesura, però preocupats per com s'ho faran per cuidar dels nens a la setmana de vacances al febrer.

El president de la Fapac, Walter García, ha afirmat que les vacances d'estiu "són llargues" per lo que els nens desconnecten del ritme habitual d'estudi".

Però, pensant en la setmana del febre, ha demanat a l'Administració que s'impliqui en la proposta d'activitats i que no carregui tota la responsabilitat de fer-se càrrec dels nens sobre les associacions de pares.

Socis de govern, oposició i sindicats es mostren escèptics amb la mesura

La mesura no ha acabat de caure bé entre la classe política catalana i la societat civil directament implicada. Els dos socis de govern del PSC han afirmat que no sabien res de la voluntat de modificació de Maragall i han titllat la mesura de "precipitada" per la voluntat de ser aplicada l'any vinent.

A més, el portaveu d'Esquerra a la Comissió d'Educació, Josep Maria Freixanet, ha indicat que aquesta mesura s'ha d'aplicar després d'haver tingut un debat serè i meditat amb col·lectius que van més enllà de la comunitat educativa, com les patronals, els sindicats, les famílies i el món local'.

Tampoc els sindicats les tenen totes. Rosa Canyadell, portaveu d'USTEC, afirma que "la mesura planteja diversos problemes", el més greus dels quals és "la garantia que els nens i nenes podran realitzar activitats extraescolars durant les vacances de febrer". I és que, segons Canyadell, durant l'estiu els pares poden organitzar-se la vida per deixar els menors amb els avis o als casals, però que aquesta tasca es complica al febrer.

En opinió de CCOO, la modificació del calendari escolar s'ha de fer sempre i quan "millori els problemes que té l'actual", condició que no compleix la proposta de Maragall perquè introduir vacances durant el mes de febrer "pot provocar des del punt de vista d'atenció de les famílies problemes semblants als que té l'actual calendari".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH