LA T.I.A.

Redacció Catalunyapress

La TIA porta la investigació a l'assemblea de Madrid. Fonts ben informades, properes a la investigació, ens han explicat que aquesta coneguda agència secreta s'ha fet càrrec de les investigacions sobre la trama d'espionatge que s'ha descobert sobre membres del Partit Popular. Rajoy ha donat el vist i plau per a contractar aquests investigadors i Aguirre li ha donat recolzament.

Els investigadors, per evitar interferències, han donat el seu primer consell. Establir una comissió d'investigació a la cambra madrilenya. Una comissió que ha de presidir un membre del partit. El temps ha de seguir un guió de ferro per evitar que l'oposició pregunti en excés. Les compareixences han d'estar perfectament controlades i s'ha de negar qualsevol possibilitat de que l'oposició demani més dades o cridi a declarar al que no convingui.

Sembla ser, segons ha pogut saber aquesta redacció, que Rajoy i Aguirre quan van veure la proposta van parlar amb Cospedal i van donar carpetazo? a la comissió interna impulsada per Gènova. Rajoy va assumir que amb aquesta investigació es podria trobar els culpables, i com no estaven massa lluny d'Aguirre s'agafarien ràpidament. Si no es fa així, el partit podria prendre mal, va afegir de forma greu. Basagoiti i Nuñez Feijoo van aplaudir l'anàlisi del líder perquè si no s'aturava la via d'aigua provocada per l'escàndol arribarien a l'ú de març coixos i mancs, i amb menys possibilitats de guanyar que ara mateix.

Els investigadors de la TIA, els senyors Mortadelo i Filemón, van demanar discreció a Aguirre. Però ho van fer amb molta prudència i en privat. Una vegada havien sortit de Gènova. La TIA ja no depèn dels antics caps. Fa un any, Aguirre va trucar Blesa, president de Caja Madrid, i la caixa madrilenya va comprar el 51% de les accions. Aquest extrem va ser confirmat per la CNMV que va rebre una comunicació oficial signada pels dos sectors que competeixen a Caja Madrid per la presidència. La treva també ha arribat al sector financer.

Tenim en compte la propietat, els investigadors s'han afanyat a fer be la feina, perquè com deien aquells la feina ben feta té futur?. I treballen pel seu futur. Tal i com està el mercat de treball, millor no fer bajanades. La TIA d'Aguirre, doncs, s'ha posat mans a la feina. Segons ens han informat, de forma exclusiva, la investigació té que estar dat i beneïda abans del començament de la campanya electoral. Queden pocs dies però es pot fer, van dir els investigadors a la senyora Aguirre en la bombolla?, un despatx protegit a la seu de la Comunitat de Madrid de la que no saben de la seva existència ni els propis policies que col·laboren amb la Conselleria d'Interior.

També la TIA ha posat en marxa una línia de comunicació i imatge. La presidenta ha d'aparèixer com a víctima. Es recomana ulls inflats, cara pesarosa, dignitat i res de mitjons. Fins i tot, els investigadors no descarten que la presidenta interpreti un desmai en el més pur estil Rosa Díez. En el tema de vestuari, ha estat contundent l'assessor dels investigadors: arreglà però informal? També, han endegat una línia de contraespionatge, segons ens han reconegut. Ara caldrà cada dia controlar el que fan els de l'altre bàndol i veure com es pot ficar el dit a l'ull a Rajoy. Bona cara davant el públic però preparant un terreny de mines sota els peus del líder. Queda poc. Els resultats de Galícia i Euskadi donaran més munició per deixar Rajoy en fora de joc. L'agència secreta ha batejat l'operació amb el nom de Granujas a todo ritmo?. En el fons són uns sentimentals, i han recordat la famosa pel·lícula dels The Blues Brothers que van començar com humoristes en el famós programa de televisió americà Saturday Night Live. Ja està tot en marxa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH