El calendari escolar es comença a bellugar a Catalunya

|

CatalunyaPress.- Començar una setmana abans i recuperar-la al febrer. El conseller Maragall ha enviat al Consell Escolar de Catalunya aquesta proposta de modificació del calendari escolar. Socis de govern i sindicats titllen la mesura de precipitada.

El Departament d'Educació planteja en la proposta de reforma una aturada d'una setmana de les classes el mes de febrer que serien considerades com a vacances. El mes de juny, les escoles d'educació infantil i primària mantindrien l'horari de tot el curs.

Educació deixa la porta oberta perquè l'entrada en vigor del nou calendari escolar pugui entrar en vigor el curs 2009-2010 o es deixi aprovada la reforma per a la seva aplicació el curs 2010-2011.

En la presentació de la proposta, la conselleria d'Educació s'ha basat en un informe elaborat per una comissió que ha analitzat els calendaris escolars dels diferents països europeus, la resta de comunitat autònomes de l'Estat i ha valorat els pros i contres dels diferents models de calendari.

El Departament d'Educació ha proposat l'opció més idònia des del punt de vista pedagògic?, donat que tant en el primer com en el tercer trimestre del curs escolar a Catalunya, es produeixen diverses aturades com a conseqüència del calendari laboral vigent. En canvi, en el segon trimestre, no es produeix cap descans en els dies lectius. La setmana de febrer s'ajustarà anualment en funció de la setmana santa.

Els pares expectants

La Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) es mostra expectant amb l'aplicació de la mesura, però preocupats per com s'ho faran per cuidar dels nens a la setmana de vacances al febrer.

El president de la Fapac, Walter García, ha afirmat que les vacances d'estiu "són llargues" per lo que els nens desconnecten del ritme habitual d'estudi".

Però, pensant en la setmana del febre, ha demanat a l'Administració que s'impliqui en la proposta d'activitats i que no carregui tota la responsabilitat de fer-se càrrec dels nens sobre les associacions de pares.

Socis de govern, oposició i sindicats es mostren escèptics amb la mesura

La mesura no ha acabat de caure bé entre la classe política catalana i la societat civil directament implicada. Els dos socis de govern del PSC han afirmat que no sabien res de la voluntat de modificació de Maragall i han titllat la mesura de "precipitada" per la voluntat de ser aplicada l'any vinent.

A més, el portaveu d'Esquerra a la Comissió d'Educació, Josep Maria Freixanet, ha indicat que aquesta mesura s'ha d'aplicar després d'haver tingut un debat serè i meditat amb col·lectius que van més enllà de la comunitat educativa, com les patronals, els sindicats, les famílies i el món local'.

Tampoc els sindicats les tenen totes. Rosa Canyadell, portaveu d'USTEC, afirma que "la mesura planteja diversos problemes", el més greus dels quals és "la garantia que els nens i nenes podran realitzar activitats extraescolars durant les vacances de febrer". I és que, segons Canyadell, durant l'estiu els pares poden organitzar-se la vida per deixar els menors amb els avis o als casals, però que aquesta tasca es complica al febrer.

En opinió de CCOO, la modificació del calendari escolar s'ha de fer sempre i quan "millori els problemes que té l'actual", condició que no compleix la proposta de Maragall perquè introduir vacances durant el mes de febrer "pot provocar des del punt de vista d'atenció de les famílies problemes semblants als que té l'actual calendari".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH