El Parlament aprova la llei d'Autoritat Catalana de la Competència

|

El Parlament de Catalunya ha aprovat la llei de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), que fusiona en un únic òrgan la Direcció General de Defensa de la Competència i el Tribunal Català de Defensa de la Competència.

Aquest nou ens es responsabilitzarà de vetllar pel correcte funcionament competitiu dels mercats a Catalunya, i afegirà a les labors d'instrucció i resolució de denúncies que ja duen a terme els actuals organismes de defensa de la competència les polítiques de caràcter proactiu o de promoció de la competència que impulsa la Unió Europea, com l'anàlisi de mercats o l'estudi de la regulació.

L'Autoritat Catalana de la Competència suposa una modernització de l'estructura i l'àmbit d'actuació de l'òrgan català de competència i, al mateix temps, una optimització dels recursos actuals al concentrar-los en un únic organisme.

L'estructura del nou ens comptarà amb un president, que assumirà les tasques de direcció i representació; un director general, responsable de les àrees tècniques d'instrucció, d'estudi i anàlisi de mercats i d'informe de la regulació; i el Tribunal Català de Defensa de la Competència, que serà l'òrgan intern i col·legiat de resolució, recomanació i arbitratge, però que no tindrà personalitat jurídica.

El text garanteix la plena independència del nou òrgan a l'hora d'exercir la seva labor, que es fonamenta en l'autonomia de la seva gestió; l'obligació de fer públics els informes, estudis i resolucions que elabori; un període i les condicions de nomenament del càrrecs (sis anys no renovables) i amb causes de cessament taxades; i el règim d'incompatibilitats.

L'Autoritat Catalana de la Competència presentarà la seva memòria al Parlament cada any, i també hi exposarà els seus objectius i projectes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH