Nova vaga general d’educació contra la LOMCE y les retallades el proper 9 de març

|


Lomce 2
La comunitat educativa de Catalunya ha convocat el proper dijous 9 de març una manifestació en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades. La convocatòria tindrà lloc a les 12h. des de Plaça Universitat fins a la Delegació del Govern.


A mes, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)s’ha dirigit al Parlament, a la Conselleria i a altres interlocutors, tot reclamant que es posicionessin i actuessin perquè les disposicions de la LOMCE contràries als principis de l’educació pública no fossin aplicades a Catalunya.


Així mateix han reclamat la revocació de les normatives catalanes que han reduït la participació dels professionals, dels pares i mares i de l’alumnat en els centres educatius, l’enduriment de les direccions de centres davant el propi professorat i les AMPES i la pèrdua de valor curricular de les àrees artístiques, musicals, tecnològiques i del pensament – filosofia-.


En la vaga general protestaran per derogar la LOMCE; aturar les polítiques privatitzadores i mercantilitzadores del sistema educatiu; revertir retallades, un increment pressupostari dedicat a educació i disposar d’un sistema de beques per garantir la igualtat d’oportunitats; i per eliminar les revàlides i les proves d’avaluació externes utilitzades per classificar els centres, qüestionades reiteradament per professionals i famílies i que s’estan convertint en una eina fiscalitzadora que focalitza tota la responsabilitat del resultats en les famílies, els centres i els docents ometen la responsabilitat econòmica i social de l’administració.


També demanen eliminar els itineraris i l’FP Bàsic, i dignificar l’FP, recuperar el paper nuclear de la comunitat educativa, reduir les ràtios aprofitant la davallada demogràfica i aconseguir pràctiques remunerades en FP i estudis universitaris.


En definitiva, exigeixen un sistema educatiu públic i de qualitat, finançat íntegrament amb recursos públics suficients i que vagi més enllà dels criteris de rendibilitat econòmica que volen imposar un model educatiu mercantilista, segregador, elitista i competitiu. A mes, volen que les mesures aplicades pel govern de la Generalitat d’acord amb la LOMCE siguin immediatament revocades.


Defensen el dret universal a l’educació garantit pels poders públics, l’escola laica i respectuosa amb la diversitat, rebutjant que la religió sigui matèria avaluable, la inclusió educativa, la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la coeducació, l’escola catalana i en català i la participació democràtica de la comunitat educativa en els centres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH