El Consorci i l'Ajuntament signen un acord que permetrà la construcció de dues noves presons

|

CZF AyuntamientoBCN


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Jordi Cornet, han signat un compromís de permutes de terrenys i de canvi d'usos que permetrà avançar en el reordenament del sistema penitenciari de Barcelona.


Així, l'Ajuntament es dotarà de dues parcel·les que se cediran a la Generalitat de Catalunya perquè construeixi dos nous centres penitenciaris, fet que suposa un pas necessari per poder recuperar els espais que ocupen ara les presons Model i Trinitat Vella.


A més, l'acord permetrà restaurar el sòl de zona franca duanera que es va perdre amb el primer projecte de la presó Model i també recuperar usos industrials en una altra zona del polígon.


En concret, l'Ajuntament disposarà de forma efectiva de les dues parcel·les per a usos penitenciaris que es van anunciar recentment en el marc de l'acord amb la Generalitat en matèria d'equipaments penitenciaris. Aquests dos solars acolliran dos nous centres penitenciaris, un règim obert i l'altre de règim ordinari, la construcció dels quals anirà a càrrec de la Generalitat.


El document signat reordena usos i compensacions urbanístiques en temes que les dues entitats tenien pendents, i estipula condicions suspensives si no es materialitzen abans del 31 de desembre d'aquest any una sèrie d'acords compensatoris de tramitació urbanístic administrativa.


Així, el Consorci transmetrà via permuta a l'ajuntament el seu domini sobre dues parcel·les del polígon. Una de 20.000 m2 situada al carrer I nombre 34-36, que acollirà el centre de règim ordinari, i una altra de 6.500 m2 al carrer A número 109 on s'implantarà un centre de règim obert.


Paral·lelament, es retornarà l'ús industrial que es va treure l'any 2006 a una nau de Zona Franca Duanera on estava previst anteriorment la construcció d'un nou centre penitenciari, i es retirarà la limitació d'usos alimentaris que el 2005 es va imposar a l'illa industrial entre els carrers D, e, 4 i 6 del Polígon.


parcel·les

Les parcel·les que es dedicaran a ús penitenciari estan en rosa; els terrenys recuperats per a ús industrial, en verd; i el sòl obert a la indústria general, en vermell


També es compensarà al Consorci les dues parcel·les permutades a l'Ajuntament, principalment mitjançant el traspàs de sostre d'aprofitament municipal del sector 14 de la Marina, i reduint contraprestacions pendents. En el sector 14 de la Marina es tramitaran la reparcel·lació i les modificacions urbanístiques per harmonitzar l'edificabilitat. El valor conjunt de les dues parcel·les penitenciàries s'ha establert en uns 18 milions.


Es dóna la circumstància que el proper mes d'abril el Consorci finalitzarà les obres de l'edifici del sector 10 de la Marina que ha d'acollir reallotjats pels canvis urbanístics. Es tracta d'un edifici de 68 habitatges, 44 de les quals seran traspassades a l'Ajuntament de Barcelona per a habitatge de protecció.


URBANITZACIÓ D'ANTIGUES CASERNES A SANT ANDREU


La signatura també estipula mesures per reprendre l'activitat constructiva en els Antics Casernes de Sant Andreu. Així, l'Ajuntament es compromet a realitzar la urbanització íntegra de l'àmbit dels Antics Casernes de Sant Andreu, i el Consorci, d'altra banda, a iniciar immediatament la construcció de l'edifici de reallotjats de les casernes.


Segons l'acord, Ajuntament i Consorci es comprometen a col·laborar per promoure el desenvolupament dels equipaments privats existents en l'àmbit.


Una comissió tècnica amb integrants de les dues entitats vetllarà per la gestió dels expedients derivats de l'acord signat aquest divendres. Les parts es comprometen a treballar conjuntament per a la formulació d'expedients de modificació de planejament general en l'àmbit del Polígon industrial, a fi d'estudiar implantacions d'usos terciaris i de serveis, així com permetre la implantació d'indústries de petita dimensió, i tractar la cessió al municipi dels terrenys dedicats a sistemes i la seva conservació.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH