Les presons catalanes van patir gairebé 1.500 incidents d'interns i funcionaris el 2016

|

El 80% de les presons espanyoles tenen l'assistència farmacèutica deficitària
Les presons catalanes van registrar 1.466 incidents el 2016, el que representa una mitjana de 122 incidents al mes, entre agressions lleus o greus a interns i funcionaris, autolesions greus o lleus i evasions consumades, segons dades de la Conselleria de Justícia.


En una compareixença a la Comissió de Justícia del Parlament, el director de Serveis Penitenciaris de Justícia, Armand Calderó, ha assegurat que el 2016 es va canviar el sistema de recompte d'incidents, amb un model sistemàtic mensual, de manera que no pot comparar-se amb els anys anteriors, si bé les xifres del departament indiquen un augment de 1.371 el 2015 a 1.446 incidents en 2016 (de 9,3 incidents per cada 100 interns a 10,4).


Calderó ha assegurat que "negar que hi pugui haver episodis de conflictivitat seria fer demagògia".


SALUT MENTAL


Ha admès que hi ha "una problemàtica creixent d'interns afectats per patologies de salut mental que pot generar incidents", i ha assegurat que estan ultimant un pla de millora d'atenció a aquesta problemàtica perquè hi ha marge de millora, en les seves paraules.


A més, volen potenciar l'atenció especialitzada a col·lectius d'interns vulnerables amb risc de reincidència pel seu perfil violent, perquè aquestes actuacions "contribueixen a evitar conductes violentes".


Han impulsat una auditoria sobre el funcionament del règim tancat, que ara se situa en un 1,7%, consolidant la tendència a la baixa, a més de potenciar la instal·lació de càmeres de seguretat en totes les presons.


FALTA DE PERSONAL


Sobre les crítiques dels sindicats de presons de la falta de personal, ha rebatut que des del 2009 ha augmentat un 11,18% el personal (de 5.029 a 5.591). Així mateix, ha certificat que amb el tancament de la presó La Model "no hi haurà ni una sola pèrdua de llocs de treball" ja que es repartirà el personal a altres centres.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH