divendres, 30 de juliol de 2021

El Govern central destina 37 milions d'euros per subvencionar l'assistència jurídica gratuïta

|

Abogaca Espanyola


El Govern ha aprovat el Reial Decret pel qual es regula la concessió de més de 37 milions d'euros al Consell General de l'Advocacia Espanyola i al Consell General de Procuradors d'Espanya per subvencionar l'assistència jurídica gratuïta. També es beneficiarà d'aquest ajut el Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs per l'assistència a les víctimes.


A proposta del ministre de Justícia, Rafael Catalá, el Consell de Ministres ha aprovat aquest Reial Decret la tramitació és el procediment previst a la Llei general de subvencions que estableix que es podran concedir ajudes de forma directa per supòsits en què s'acreditin raons d' interès públic, social o humanitari.


Segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Justícia, la pròrroga dels pressupostos generals de l'Estat de 2016 no es van estendre fins aquest tipus de subvencions i es considera "necessària" l'aprovació d'una norma per mantenir aquestes despeses en 2017.


D'acord al que s'ha aprovat aquest divendres, es destinaran 33,8 milions d'euros al Consell General de l'Advocacia Espanyola i altres 2,7 milions al Consell General dels Procuradors d'Espanya en matèria d'assistència jurídica gratuïta. Aquestes quantitats, que s'efectuaran cada tres mesos, seran distribuïdes entre els seus respectius col·legis de l'àmbit territorial del Ministeri de Justícia en funció del nombre d'actuacions professionals realitzades i dels barems establerts.


GRUP DE TREBALL PER A MILLORAR L'EFICÀCIA DE LA JUSTÍCIA GRATUÏTA


A més, Justícia ha informat sobre la constitució d'un grup de treball entre el Ministeri i el Consell General de l'Advocacia Espanyola per impulsar mesures que permetin millorar l'eficàcia en la gestió de l'assistència jurídica gratuïta escurçant els temps de tramitació.


El Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs rebrà 745.900 euros, en períodes bimensuals, per a l'atenció psicològica especialitzada en les Oficines d'Assistència a les Víctimes dependents del Ministeri de Justícia ia l'Oficina d'Informació i Assistència a les Víctimes del Terrorisme de l'Audiència Nacional. També es destinarà a l'elaboració de les pericials psicològiques a sol·licitud dels òrgans judicials.


La subvenció a la Justícia gratuïta s'emmarquen dins de la Llei 1/1996, de 10 de gener, d'assistència jurídica gratuïta, que estableix que es finançarà a través de fons públics. De la mateixa manera, hi ha diferents textos normatius estableixen l'obligació del Ministeri de Justícia de disposar d'Oficines d'Assistència a les Víctimes en aquells jutjats, tribunals o fiscalies on siguin requerides, així com el dret de les víctimes a accedir de forma gratuïta als serveis d'aquestes oficines.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH